Soția primarului penal speră să devină edil-şef

Instituția Prefectului pregătește în această perioadă organizarea alegerilor pentru ocuparea scaunului de primar în comuna Pojejena, după ce fostul edil-șef a fost condamnat de instanță.

Partidele politice din Caraș-Severin identifică în această perioadă candidatul potrivit pe care să îl înscrie în cursa electorală. Ca favorit, pleacă soția lui Omer Radovancovici, care și-a anunțat intenția de a candida pentru ocuparea acestei funcții încă din ziua în care soțul său s-a prezentat la Penitenciarul Timișoara, să îşi execute pedeapsa. ,,Cel mai probabil voi candida la ocuparea funcției de primar”, a declarat Mira Radovancovici pentru cotidianul online Express de Banat, pe data de 12 februarie a anului 2013.

Aceeași strategie a fost abordată și în comuna Socol, acolo unde fostul primar, Valentin Ghiță, a ajuns după gratii din cauza dosarului APIA, iar soția acestuia a câștigat mai departe mandatul de edil-șef. În prezent,  femeia conduce destinele locuitorilor din comună, iar situația inedită e că cele două sunt surori.

Deși Omer Radovancovici a fost membru al PDL, Mira Radovancovici nu va candida sub sigla democrat-liberală. Nu am identificat încă un candidat pentru competiția electorală, dar ne vom înscrie cu siguranță la alegerile care vor avea loc în comuna Pojejena”, a declarat Valeria Schelean, președintele interimar al filialei județene a PDL. Alegerile vor avea loc pe data 26 mai.