UPDATE Soția lui Omer: “Probabil mă înscriu în scrutinul electoral!”

Edilul-șef Omer Radovancovici este în continuare primar al comunei Pojejena, deși este după gratii de mai bine de 24 de ore. Potrivit procedurii, suspendarea acestuia poate fi făcută numai după ce înștiințarea că a fost condamnat ajunge la Instituția Prefectului.

UPDATE ORA 18.00
Instituția Prefectului Caraș-Severin a intrat în posesia hârtiei prin care primarul Omer Radovancovici a fost condamnat la închisoare, în urmă cu aproximativ o oră. “Omer Radovancovici este suspendat începând din acest moment din funcția de edil-șef al comunei Pojejena”, a declarat prefectul Silviu Hurduzeu pentru cotidianul online “Express de Banat”.

UPDATE ORA 07.00
Deocamdată, la Instituția Prefectului Caraș-Severin nu a ajuns nicio înștiințare prin care reprezentantul Guvernului în teritoriu să ia act de faptul că primarul Omer Radovancovici a fost condamnat la cinci ani de închisoare. Odată ce hârtia va ajunge în mâinile celui mai mare om din județ, atunci acesta va dispune suspendarea edilului penal. Imediat apoi, atribuțiile acestuia vor fi preluate de viceprimarul comunei.

“Desigur, vor fi organizate alegeri la Pojejena, însă la o dată pe care Guvernul o va stabili, a declarat Silviu Hurduzeu, prefectul județului Caraș-Severin, pentru Express de Banat.

În ce privește candidaturile ce vor fi depuse, soția lui Omer, Mira Radovancovici nu scoate din calcul ipoteza unei posibile înscrieri în cursa electorală. Cel mai probabil voi candida la ocuparea funcției de primar, a declarat aceasta pentru cotidianul online.

Aceeași strategie a fost abordată și în comuna Socol, acolo unde fostul primar, Valentin Ghiță a ajuns după gratii din cauza dosarului APIA, iar soția acestuia a câștigat mai departe mandatul de edil-șef. În prezent,  femeia le conduce destinele locuitorilor din comună.