Șoseaua de la Moșnița Nouă, „prea” asfaltată. Moș: „În vechiul plan, drumul era aliniat cu pietonala și curțile oamenilor”

Porțiunea de șosea dintre Timișoara și Moșnița Nouă, care este în curs de lărgire la patru benzi, are o serie de probleme. Vicepreședintele Consiliului Județean Timiș, Cristian Moș, spune că locuitorii comunei periurbane se plâng de faptul că drumul este mult prea înalt, total nealiniat cu zona pietonală sau curțile oamenilor.

„Plângerile, în principal, care vin din partea cetățenilor sunt legate de înălțimea drumului. Am fost pe teren cu un constructor și într-un final am cerut și celor de la Strabag să îmi spună cum fac să remedieze situația. Eu cred că doar s-a ras stratul asfaltic. În vechiul plan, drumul era aliniat cu partea pietonală și curțile oamenilor. Dar acum drumul e ridicat. Doar s-a ras, nu s-a săpat cât trebuia, astfel încât să fie totul aliniat.”, a declarat Cristian Moș.

Potrivit lui Moș, lucrările merg înainte. Vicepreședintele CJT așteaptă ca până la finalul săptămânii să primească de la compartimentul de specialitate mai multe documente pe care le va analiza.

leader board 728 x 90 px

„În clipa de față se merge înainte. Am cerut câteva documentații pe partea de drum, de canalizare, pe partea de iluminat. Devizele de lucrări, cât s-a plătit pentru ce s-a recepționat până acum, anexe la contract, dacă sunt și inclusiv dacă există un alt acord cu CJT prin care să se accepte o modificare a soluțiilor tehnice.”, a explicat Moș.

Lucrările pentru lărgirea la patru benzi a porțiunii de aproximativ 4 kilometri din DJ 592 au o valoare estimată la 31 de milioane de lei, iar banii provin atât din bugetul CJT, cât și prin Programul Național de Dezvoltare Locală. Potrivit proiectului, aici vor fi realizate cinci sensuri giratorii, piste de biciclete, trotuare și rigole de scurgere a apelor pe ambele părți ale drumului, dar și iluminat public pe întregul traseu. Lucrarea prevede alveole pentru staționarea autovehiculelor și stații pentru transportul în comun. Șantierul ar trebui închis în această vară.

CITEȘTE ȘI: CJ Timiș vrea să închidă în 2021 șantierele de pe trei drumuri județene. Alin Nica: „Va fi o pauză cu vremea de iarnă, însă nu sunt întârzieri”