CJ Timiș vrea să închidă în 2021 șantierele de pe trei drumuri județene. Alin Nica: „Va fi o pauză cu vremea de iarnă, însă nu sunt întârzieri”

Constructorii lucrează în prezent la tronsonul de drum județean care leagă Timișoara de autostradă, pe cel care face legătura între Timișoara și Moșnița, respectiv porțiunea de drum județean dintre Timișoara și autostradă, prin Dumbrăvița și Giarmata. Pe toate cele trei drumuri județene se realizează lucrări pentru lărgirea la patru benzi de circulație. 

„Lucrările, atât pe tronsonul de drum județean care leagă Timișoara de autostradă, cât și pe celălalt din sud, care leagă Timișoara de Moșnița, avansează într-un ritm susținut. Va fi o pauză cu sărbătorile și cu vremea de iarnă, însă nu sunt întârzieri față de graficul de lucrări din contract și sperăm ca anul viitor să dăm în funcțiune porțiunea lotului 2 din drumul județean care leagă Timișoara de autostradă prin Dumbrăvița și Giarmata, adică secțiunea de la centură la autostradă, respectiv porțiunea de drum între Timișoara și Moșnița și porțiunea de drum județean pe care o lărgim între centură și aeroport.”, a explicat Alin Nica, președintele CJT, cu mențiunea că lucrările vor putea fi finalizate „dacă nu apar elemente neprevăzute pe șantier”.

În privința șantierului de la Moșnița Nouă, constructorul a turnat stratul de binder, pe lățimea a patru benzi, pe toți cei 4 km de drum aflați în modernizare. Aici, potrivit proiectului, vor fi realizate cinci sensuri giratorii, piste de biciclete, trotuare și rigole de scurgere a apelor pe ambele părți ale drumului, dar și iluminat public pe întregul traseu. Lucrarea prevede alveole pentru staționarea autovehiculelor și stații pentru transportul în comun.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023
„Lucrările vor continua când trecere perioada anotimpului rece. În mod cert se va termina lucrarea la anul. O să fie puțin mai complicat, avem și intersecția cu centura, dar sperăm ca până la urmă să le corelăm și noi, și cei de la Drumurile Naționale, prin firma care face execuția lucrări.”, a mai spus și Tudor Viluș, consilier superior în cadrul CJ Timiș.

Potrivit sursei citate, restul lucrărilor pe care CJ Timiș le are în derulare, cu fonduri de la minister, sunt în diverse stadii de progres. Pe fonduri europene, CJT are în lucru alte două șantiere: Dumbrăvița-autostradă și Cărpiniș-Biled-Bărăteaz-Gelu-limită de județ Arad. Aici e vorba de 33 de km.

„Drumul face legătura cu autostrada peste Mureș, la podul de la Pecica. Aradul are și el de modernizat 7 km, restul de drum este modernizat. Probabil că la anul se vor începe lucrările și aici.”, a explicat Viluș.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/