Sorina Pintea trebuie exclusă din PSD! E corupție, e flagrant, aduce prejudicii partidului!

Aceasta este „sentința” pe scurt dată de fostul vicepreședinte al Tribunalului Caraș-Severin, Gabriela Stuparu, astăzi, membru PSD, în dosarul penal al fostului ministru al Sănătății. 

Revenirea Sorinei Pintea asupra demisiei din funcția de manager al spitalului din Baia Mare nu numai că nu e văzută cu ochi buni de colegii săi care încearcă să schimbe fața PSD, dar ar trebui urmată și de excluderea fostului ministru din partid. „Eu apreciez că aduce prejudicii majore de imagine partidului, întrucât adversarii politici și o parte a mediei identifică persoana cu partidul și extind comportamentul reprobabil de care e acuzată doamna Sorina Pintea întregului partid. Acreditează astfel ideea că PSD ar face front comun cu inculpații acuzați de fapte de corupție”, a declarat Gabriela Stuparu pentru expressdebanat.ro.

Fost vicepreședinte PSD Caraș-Severin pentru o scurtă vreme, până când la nivel central s-a luat decizia dizolvării tututor structurilor de conducere de la nivelul filialei, Gabriela Stuparu prezintă atât argumente juridice, cât și politice, pentru care Sorina Pintea trebuie să plece din PSD.  Dacă își va dovedi nevinovăția în instanță, nu are decât să se întoarcă în partid. „Eu consider că nu poate fi invocată în permanență prezumția de nevinovăție de către persoana acuzată. Prezumția de nevinovăție nu are câtuși de puțin un caracter absolut, ci unul relativ. În cazul Pintea sunt și circumstanțele unui infracțiuni fragrante. Eu consider că măsurile care s-ar impune pe linie politică ar trebui să fie mult mai radicale, nu suspendarea, ci excluderea din partid. Dacă își va dovedi într-un final nevinovăția, nimeni nu o împiedică să solicite reprimirea în partid. E prea ușor privită această situație. Repet, aduce prejudicii de imagine partidului în ansamblul său”, a explicat fostul magistrat. 

Dosare penale sunt deschise însă și pe numele foștilor lideri PSD Caraș-Severin. Într-unul dintre dosare, tocmai s-a dispus trimiterea lor în judecată. Potrivit Gabrielei Stuparu, sunt diferențe majore între acuzațiile aduse Sorinei Pintea și cele formulate împotriva fostei conduceri PSD Caraș-Severin. „În cazul lor vorbim de altceva. Ei nu au fost trimiși în judecată pentru fapte de corupție, ci pentru folosirea influenței sau autorității de către persoana care ocupă o funcție de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. În momentul de față, ei nu mai dețin funcțiile respective în PSD Caraș-Severin. Trebuie făcută o ierarhie a gravității infracțiunilor. Pentru mine, după infracțiunile care vizează viața omului, cele de corupție sunt cele mai grave. Aici nu e vorba de corupție și nici de o infracțiune flagrantă, așa cum e la Sorina Pintea”, a mai spus Gabriela Stuparu pentru Express de Banat.