Sorin Maxim: Toate proiectele depuse la ADR vor primi finanțare

Directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim, spune că este optimist în privința finanțării proiectelor depuse în actualul exercițiu bugetar la ADR spre finanțare și crede că, chiar dacă nu de la prima strigare, toate vor primi și finanțare.

Sigur, unele sunt deja pe listele de proiecte eligibile, altele sunt încă în evaluare, iar altele, probabil, vor veni după ce se va constata că mai rămân fonduri dar, crede Sorin Maxim, toate proiectele depuse, chiar dacă după clarificări sau corecții, vor ajunge să și primească finanțare.

Cât privește exercițiul financiar viitor, comisarul Corina Crețu spune că ar trebui scoase măsurile pentru IMM-uri și interprinderi din POR și că ar trebui ca acestea să aibă propria lor linie de finanțare.

leader board 728 x 90 px

Și președintele Silviu Hurduzeu era încrezător în privința fondurilor europene, precizând că așteaptă și semnarea contractului pentru reabilitarea Staționarului 1, dar și a UPU. Hurduzeu a mai amintit și de proiectele depuse pe SUERD, o linie pentru județele riverane Dunării și a arătat că, spre deosebire de județele din Sud, Caraș-Severinul a depus un număr mai redus de proiecte, dar este optimist și crede că toate vor primi finanțare.