Lipsa de transparență și conectivitate între viziuni diferite este o încetare a democrației locale! Aceasta a fost declarația consilierului local Sorin Ionescu în legătură cu refuzul de a include expertiza Ordinului Arhitecților din Timiș și punctul de vedere al Mitropoliei Banatului în decizia finală privind PUZ-ul de pe C. D. Loga.
Proiectul controversat va permite construirea unei clădiri ca va funcționa atât ca locuință colectivă, cât și ca centru pentru activități administrative și parcare. Totodată, în proiect este prevăzut și un turn informațional care va servi drept punct de belvedere pentru zona centrală a orașului.
„Trebuie să îi ascultăm pe specialiști. Ceea ce spune Ordinul Arhitecților din România, ceea ce spun instituțiile interesate în conservarea și în dezvoltarea patrimoniului acestui oraș, desigur, gândindu-ne și la perspectivele de dezvoltare ale acestui oraș. Faptul că avem viziuni diferite este un lucru normal în orice societate, dar faptul că avem o dezbatere publică după care nu s-a ținut cont de aceste păreri, această lipsă de transparență și de conectivitate între viziuni diferite, este o încetare a democrației locale.”, a declarat consilierul local Sorin Ionescu.
Sorin Ionescu refuză modelul de dezvoltare asiatic și argumentează că europenii vizitează orașe pentru cultura și istoria locală, spre deosebire de asiatici, care au decis să renunțe la patrimoniul cultural pentru a construi zgârie-nori. Acesta consideră că Timișoara trebuie să le ofere turiștilor atât o infrastructură turistică și rutieră, cât și un patrimoniu cultural și istoric al orașului.