După mai bine de doi ani de la furtuna din 2017, se reabilitează în sfârșit scena din Parcul Rozelor

Scena pentru concerte și evenimente artistice din Parcul Rozelor a fost grav afectată de furtuna din 17 septembrie 2017, când un tânăr a și decedat după ce poarta de acces în oraș de pe Calea Lugojului a căzut peste autoturismul său aflat în mers. Ei bine, autoritățile locale se apucă în sfârșit de reabilitarea scenei, la mai bine de doi ani de la distrugere.

Consilierii locali timișoreni au votat pentru aprobarea indicatorilor tehnici și pentru aprobarea unui Document de Avizare a Lucrărilor de Intervenții (DALI) pentru reabilitarea scenei. „Intervențiile propuse urmăresc realizarea lucrărilor de reabilitare a arcelor structurii metalice și înlocuirea învelitoarei din membrană. Intervențiile propuse prin prezenta documentație DALI propun intervenția punctuală a structurii de rezistență, respectiv în zona Arcului A, pe cheia de boltă, prin execuția la fața locului de înlocuiri de elemente ale arcului. Înlocuiri ale elementelor de tensionare (șuruburi și tiranți) și cabluri. Modificarea soluției de închidere din spatele scenei pentru scădere presiunii pe întreaga învelitoare, având în vedere forma sa. Soluția propusă prin ridicare stâlpilor spate va permite curgerea fluentă a aerului și evitarea măririi presiunii pe întreaga suprafață, fapt ce va duce la scădere tensiunii din membrană. Pentru evitarea formării condensului a fost propusă modificarea prinderii corpului de iluminat prin coborârea nivelului acestora față de arc.”, se arată în raportul de specialitate.

Investiția se va face din fondurile proprii ale Primăriei Municipiului Timișoara. Costurile estimate sunt de 636.650 de lei.

Sursa foto: wikipedia.org