Sorin Grindeanu, noul președinte PSD!

Este varianta cea mai probabilă pe care social-democrații o vehiculează neoficial în aceste zile și pe care o alimentează ieșirile în spațiul public ale fostului premier.

Liderul interimar al PSD Marcel Ciolacu a declarat că vrea ca Sorin Grindeanu să revină în partid și că nu va intra într-o competiție internă cu acesta în condițiile în care va candida pentru șefia partidului. „Decizia îi aparține lui Sorin Grindeanu. Îmi doresc ca Sorin Grindeanu să revină în partid. Nu voi fi într-o competiție în interiorul PSD cu Sorin Grindeanu. Nu exclud să fac o echipă cu Sorin Grindeanu. Eu competitor cu Sorin Grindeanu sau Sorin Grindeanu competitor cu mine nu vom fi”, a afirmat Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Ciolacu a evitat să spună dacă va candida pentru șefia PSD, dar a vorbit în schimb despre echipă și despre schimbările ce ar trebui aduse în acest sens Statutului partidului. „O să iau o decizie totuși împreună cu colegii mei, într-o echipă. Întâi să facem modificările la Statut, să candidăm pe baza de echipe și de proiecte politice. Pe urmă vom vedea cum va arăta această echipă. Va fi o echipă surprinzătoare și care va demostra că PSD e un partid modern și care are capacitatea să se schimbe chiar sub anumite presiuni”, a explicat Ciolacu.

Sorin Grindeanu a declarat, luni seara, că nu a semnat încă hârtia de adeziune în PSD, dar lucrurile sunt mai mult decât evidente. I-a luat deja fața lui Marcel Ciolacu în ieșirile publice și transmite mesaje politice de veritabil lider. Varianta preluării partidului de către Grindeanu e sugerată și de liderii social-democrați din Caraș-Severin. Dacă inițial aceștia au vorbit despre susținerea candidaturii lui Marcel Ciolacu, în cele mai recente declarații se referă la importanța revenirii cărășeanului în PSD, într-o echipă cu actualul președinte interimar.