Sorin Grindeanu exclude orice alianță cu PNL. Dar decizia finală va fi una politică!

Prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu, a anunțat că exclude orice alianță cu PNL după alegerile parlamentare din luna decembrie, demontând astfel zvonurile privind reîntregirea USL. El a precizat însă că este o opinie personală și a refuzat să spună cu cine ar face alianțe social-democrații, susținând că așteaptă rezultatele alegerilor.

Deocamdată social-democrații își propun să câștige alegerile. Acesta a fost răspunsul lui Sorin Grindeanu la întrebarea: cu cine vrea PSD să negocieze după alegerile parlamentare pentru formarea unui Guvern?

„Dacă am învățat ceva de la clasicii în viață, am învățat că e bine să mergem pas cu pas. Deocamdată ne propunem să câștigăm alegerile și le vom câștiga. (…) Până atunci noi înțelegem să fim cât se poate de serioși, de transparenți, să spunem ce vrem să facem în următorii patru ani. Va continua acest proces și în zilele următoare.”, a declarat Sorin Grindeanu.

Prim-vicepreședintele PSD a mai spus că – personal – exclude orice alianță cu PNL.

„Eu pot să vă spun ce exclude Sorin Grindeanu. Acestea sunt decizii politice. Eu exclud acest lucru. Modul în care a guvernat PNL în acest an este o dovadă a iresponsabilității, a lipsei de performanță în actul de guvernare, iar noi nu ne putem alia cu asemenea partid. Este părerea mea, dar așa cum știți foarte bine, e o decizie politică. Eu vă spun doar o părere personală.”, a adăugat Grindeanu.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unei conferințe de presă care a avut loc duminică.