Opriți distrugerea României! După 6 decembrie, urmează închiderea totală a țării!

Avertismentul e lansat de deputatul Pro România Ion Spânu, care critică în termeni duri acțiunile Guvernului Orban privitoare la gestionarea pandemiei COVID-19.

„În ședința de la sfârşitul săptămânii trecute, Guvernul Orban a anunțat ca pe o mare victorie achiziționarea a 49.000 de teste rapide, ca și cum România s-ar reduce la o jumătate de cartier din București sau alt mare oraș al țării. Domnilor guvernanți, avem nevoie de milioane de teste, nu de câteva zeci de mii! Nu contează care sunt costurile, sigur vor fi incomparabil mai mici decât cel al închiderii totale a României. Pentru că, după cum merg lucrurile, asta se va întâmpla după 6 decembrie, ziua alegerilor parlamentare. Domnilor guvernanți, ați pus în practică până acum cele mai ineficiente soluții care au dus, evident, la rezultate catastrofale. Ați izolat și carantinat populația. Am ajuns la aproape 7.000 de cazuri de persoane infectate pe zi. Ați închis școli, fabrici, ați distrus toată industria HORECA. Am ajuns la aproape 100 de persoane decedate pe zi”, avertizează parlamentarul cărășean.

Spânu dă exemplul Reșiței, pentru care a fost prelungit scenariul roșu pentru încă 14 zile, ca urmare a creșterii incidenței cazurilor de COVID-19 de la 3,18 la 1.000 de locuitori, atât cât se înregistra pe 16 octombrie, la 4,06, cât indicau cifrele pe 30 octombrie. „Singura soluție reală și perfect valabilă, aceea de a testa în masă, refuzați s-o puneți în aplicare cu obstinație. E mai ușor să bagi zeci de mii de oameni în carantină pentru numai câțiva infectați, decât să testezi în masă și să rezolvi problema rapid și eficient. E mai ușor să oprești România cu totul, decât să găsești soluții de redresare economică.  Domnilor guvernanți, dacă sunteți în stare numai să dați soluții simpliste și rupte de realitate, lăsați-i măcar pe specialiști să-și facă treaba sau, cel puțin fiți deschiși la dialog și ascultați și părerile altor partide. De la începutul acestei pandemii, PRO România a prezentat un plan viabil de redresare economică pe care, evident, nici măcar nu ați vrut să-l luați în discuție. Românii nu vor uita însă acest lucru, iar după 6 decembrie veți înțelege cât și unde ați greșit”, a mai comentat deputatul Pro România.