Evenimente private întrerupte de polițiști, în zona Caransebeșului

Mai multe persoane au fost sancționate de către polițiștii cărășeni, în urma verificărilor privind respectarea măsurilor impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei Covid – 19.

Polițiștii din Caransebeș s-au sesizat din oficiu cu privire la organizarea unui majorat, încălcând astfel prevederile HG 856/2020 privind prelungirea stării de alertă, prin care este interzisă organizarea de evenimente private. Mai mult, nu s-au respectat regulile de distanțare socială în incinta mai multor societăți comerciale din Caransebeș și localitățile învecinate.

Polițiștii au intervenit astfel în localitatea Slatina-Timiș unde au aplicat 15 sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.000 de lei, unde a fost organizat un majorat în curtea unei familii, la care au participat 15 persoane. Evenimentul a fost întrerupt, iar participanții au părăsit locația. De asemenea în localitatea învecinată, Ilova, în incinta unei societăți comerciale, 9 persoane nu au respectat regulile de distanțare socială și protecție personală, motiv pentru care au fost luate măsuri de îndepărtare a acestora din local, fiind aplicate 9 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 4.500 de lei.

leader board 728 x 90 px

Și în municipiul Caransebeș, au fost efectuate verificări la mai multe magazine, fiind identificate 11 persoane care nu respectau regulile de distanțare socială și protecție personală, acestea fiind sancționate contravențional. În cadrul acestor acțiuni, polițiștii au aplicat în total 35 de sancțiuni contravenționale în valoare de 18.000 de lei.

Polițiștii roagă cetățenii să poarte mască de protecție, să păstreze distanța de siguranță și să respecte toate măsurile dispuse de autorități pentru limitarea răspândirii virusului COVID-19, printre care Hotărârea Guvernului Nr. 856 din 2020, care precizează că în această perioadă nu este permisă organizarea evenimentelor private.