Sorin Grindeanu, despre cazul Ana Munteanu: „Așteptăm decizii cu privire la prefect, la șefa lui de cabinet și dacă mai e cineva care trebuie să plătească”

Deputatul PSD de Timiș Sorin Grindeanu, prim-vicepreședintele partidului, îi cere ministrului de Interne să ia decizii de sancționare a celor din Prefectura Timiș implicați în scandalul generat de descinderea de la hotelul Del Corso. În caz contrar, spune Grindeanu, va propune audierea lui Lucian Bode în Comisia de Apărare din Camera Deputaților. 

„Doar din ceea ce am citit din comunicatul MAI rezultă câteva fapte extrem de grave. Mai așteptăm câteva zile să vedem dacă acele fapte pe care Corpul de Control al ministrului de Interne le-a descoperit sunt urmate de decizii la nivelul MAI, în ceea ce înseamnă Jandarmeria, decizii cu privire la Prefectura Timiș. Implicarea Prefecturii Timiș în asemenea acte trebuie să fie urmate de decizii. Acești domni de la USR PLUS ne-au spus tuturor cum vin ei, neprihăniți, din spuma mării, tineri și neliniștiți și cum vor face politica altfel. Asta e politica altfel? E un exemplu grăitor despre ce înțeleg acești domni din a face administrație. (…) Nu foarte mult mai lăsăm să treacă timp fără decizii. Așteptăm decizii cu privire la prefect, a șefei de cabinet a prefectului și dacă mai e și altcineva în cadrul Instituției Prefectului care trebuie să plătească pentru ceea ce a greșit. Nu o spune Grindeanu, o spune raportul Corpului de Control.”, a spus prim-vicepreședintele PSD, Sorin Grindeanu.

Dacă nu se vor lua decizii, spune Sorin Grindeanu, va cere audierea ministrului de Interne, Lucian Bode, în Comisia de Apărare din Camera Deputaților.

„Sunt membru în Comisia de Apărare și Ordine Publică din Camera Deputaților, o să îl chem la audieri pe Lucian Bode să ne explice și să explice în cadrul comisiei de ce nu a luat măsurile conform raportului Corpului de Control. Vreau să le vedem faptic. Era un punct legat de Jandarmerie și alte puncte legate de Instituția Prefectului. (…) Lucrurile nu pot fi lăsate și așternută liniștea peste un asemenea incident. Nu o să îl las să treacă. Așa că, în continuare așa cum am făcut apel rapid Lucian Bode să dea acest raport, tot în același mod transmit că așteptăm decizii legate de Jandarmerie și de Prefectură. (…) Dacă Lucian Bode îndrăznește să îl schimbe pe prefect, pentru că merită acest lucru, probabil că vor sări domnii de la USR. Domnii aceștia trebuie să învețe că dacă vrei să conduci comunități, trebuie să respecți legea.”, a mai spus Grindeanu.

CITEȘTE ȘI: USR își reafirmă sprijinul pentru prefectul Nemeth. Invocă „nenumăratele provocări” la care a fost supus încă din primele zile de mandat