PSD vrea un guvern social-democrat, cu premier PSD. Grindeanu: „Noi am câștigat alegerile. Dacă nu, trebuie să ne întoarcem la popor”

Prim-vicepreședintele PSD Sorin Grindeanu a declarat că social-democrații vor instalarea unui guvern PSD, cu prim-ministru PSD, în caz contrar cer declanșarea alegerilor anticipate.  

„Susținem două lucruri: guvern PSD, cu prim-ministru PSD, pentru că noi am câștigat alegerile. Asta este prima noastră opțiune. Dacă acest lucru nu se poate, citând din clasici în viață care probabil se află la schi acum, trebuie să ne întoarcem la popor. Poporul întotdeauna are dreptate. Asta auzeam în urmă cu un an de la președintele Klaus Iohannis care ne spunea că Parlamentul nu mai reflectă voința românilor. Acum, Parlamentul nu mai reflectă voința românilor. Și a doua opțiune ar fi alegeri anticipate. Sigur că aceste alegeri și toate procedurile care ar duce la declanșarea lor ar însemna două-trei luni. Dacă ritmul de vaccinare ar fi mai mare, probabil că în iunie, dacă s-ar hotărî organizarea alegerilor anticipate, nu ne-am mai afla în plină criză sanitară, pandemia, ceea ce ne dorim cu toții, ar fi așa, poate, de domeniul trecutului, ar putea fi asigurate condițiile pentru organizarea alegerilor anticipate.”, a spus deputatul PSD de Timiș, Sorin Grindeanu.

În  altă ordine de idei, Sorin Grindeanu spune că în urma declarațiilor făcute de fostul ministru al Sănătății, se reimpune supunerea la vot a înființării comisiei de anchetă care să verifice modul în care sunt raportate informațiile care țin de pandemie. 

„Am urmărit conferința de presă a fostului ministru Vlad Voiculescu. PSD a avut dreptate. Datele din pandemie au fost măsluite, dar pe baza lor, Guvernul PNL din acea perioadă a restricționat o serie de drepturi: accesul la tratament al bolnavilor cronici, accesul la educație al elevilor, desfășurarea normală a activității celor din HORECA. Românii trebuie să afle adevărul. Iar USR (…) este dator ca luni să voteze pentru înființarea de anchetă solicitată de PSD privind falsificarea datelor pandemiei. (…) Dacă Vlad Voiculescu are dreptate în ceea ce spune, ne așteptăm ca la BPR să voteze pentru înființarea acestei comisii de anchetă.”, a spus Sorin Grindeanu.

Prim-vicepreședintele PSD îl indică pe Klaus Iohannis drept principal vinovat pentru această criză politică.

„Principalul vinovat pentru această criză politică este președintele Klaus Iohannis, care a girat și a permis constituirea acestei coaliții dezastruoase, o coaliție a pierzătorilor. Au ajuns să guverneze niște nimeni puși în scaune de Iohannis, fără ca măcar să câștige alegerile. (…) Oamenii ăștia nu știu pe ce lume trăiesc, ce pretenții de competență poți să ai de la ei? (…) L-aș îndemna pe președintele Iohannis să lase finalul sezonului de schi și să intervină public pentru rezolvarea crizei politice majore din guvernul său. Asta e treaba lui, să medieze pentru a asigura stabilitatea și funcționalitatea statului român. Este obligația președintelui să se implice.”, a concluzionat Grindeanu.