„România este un stat polițienesc și uite că n-am reușit să schimbăm acest lucru!”

Vicepreședintele PNL la nivel național, Sorin Frunzăverde, nu a ezitat să le vorbească astăzi celor prezenți la Conferința Județeană de Alegeri despre redemocratizarea României, în contextul în care actualul președinte al țării pleacă de la Cotroceni.

Liberalul a profitat de importanța momentului și a redeschis subiectul statului polițienesc. În opinia sa, acesta încă împiedică dezvoltarea României. „Avem o majoritate de 70 la sută în Parlament. Nu a avut nici FSN-ul, nici Boc. Mă refer la Parlamentul de după 1990. Această majoritate parlamentară trebuie să își asume redemocratizarea României. România este un stat polițienesc și uite că n-am reușit să schimbăm acest lucru într-un an de când am schimbat guvernarea. O întreagă pleiadă de oameni politici valoroși, din nefericire, se complac în a suporta în continuare regimul Băsescu”, a declarat astăzi Sorin Frunzăverde.

„Băsescu a condus România cu câțiva reprezentanți din anumite servicii și cu câțiva procurori. Împotriva acestui sistem ne-am ridicat de aici, de la Reșița, și am avut șansa să găsim acest vehicul politic care este USL, care trebuie să își facă datoria: să redemocratizeze România! Redemocratizarea României înseamnă dizolvarea structurilor statului polițienesc. E marea noastră provocare!”, a subliniat liderul liberal.

Vicepreședintele a venit la Conferință împreună cu soția sa, Doina Frunzăverde, care de astăzi i s-a alăturat în cadrul filialei județene a PNL. Cu doar câteva momente înainte de ora 12.00, cei doi au ajuns la Casa de Cultură a Sindicatelor, unde au fost întâmpinați de ceilalți membri liberali. Rectorul Universității „Eftimie Murgu” nu a urcat pe scenă, ci a preferat să fie o prezență modestă în sala de Conferință.

doina_frunzaverde
Familia Frunzăverde a ajuns la Casa de Cultură
cu puțin înainte de ora 12.00