UPDATE. Sorin Frunzăverde primește astăzi rechizitoriul în dosarul în care este trimis în judecată de DNA!

La Tribunalul Caraș-Severin, în Cameră Preliminară, începe astăzi procesul în care președintele și vicepreședintele Consiliului Județean sunt acuzați că ar fi pus presiune pe primari să îi determine pe oameni să voteze cu Klaus Iohannis.

Deși Sorin Frunzăverde a fost suspectat de colegii săi de partid că nu l-ar fi susținut pe actualul președinte în campania electorală din 2014, procurorii anticorupție au fost de altă părere, iar acum încearcă să demonstreze contrariul. Prin urmare, la jumătatea lunii mai, în urma unor percheziții făcute în trei locații, oamenii legii au ridicat mai multe probe. Ulterior, aceștia l-au citat pe Frunzăverde la sediul DNA București, iar la finele săptămânii trecute l-au trimis în judecată.

Primul termen a fost stabilit pentru astăzi, iar deși magistratul căruia i-a fost repartizat cazul a făcut cerere de abținere la judecarea cauzei, aceasta i-a fost respinsă de conducerea Tribunalului Caraș-Severin. Prin urmare, acesta va intra astăzi în Cameră Preliminară.

Cu ușile închise, la ora 10.00, se discută astăzi sesizarea corectă a instanței cu privire la măsura controlului judiciar luată împotriva lui Sorin Frunzăverde. Asta înseamnă că judecătorul poate dispune ridicarea sau menținerea controlului judiciar, dispusă de procurorii anticorupție. De asemenea, președintelui CJ și vicepreședintelui suspendat Ionesie Ghiorghioni, inculpat și el în acest dosar, le vor fi comunicate rechizitoriile.

În ziua perchezițiilor, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin declara: „Nu îmi dau seama cum s-a ajuns la acest dosar. Vă daţi seama că dacă e vorba de turul doi al alegerilor prezidenţiale e o acţiune politică. Ce legătură are asta cu altceva? (…) Am făcut un scor mai mic decât scorul pe care l-a făcut Iohannis la nivel naţional. Am făcut o campanie normală. Niciodată nu am făcut niciun fel de presiune în campaniile mele electorale pe care le-am câştigat, pe toate. Cum poţi să faci presiune asupra unui alegător? Haideţi să fim serioşi… În Caraş-Severin am făcut un scor sub scorul naţional pe care l-a făcut Klaus Iohannis. Mai mult, PSD-ul ne-a luat 20 de primari în Caraş-Severin. De ce presiune vorbim? De a mea?”

UPDATE 1 – Ce a decis instanța?

Magistrații Tribunalului Caraș-Severin au hotărât în urmă cu puțin timp menținerea controlului judiciar în cazul lui Sorin Frunzăverde, dar și prelungirea măsurii pentru o perioadă de 60 de zile, timp în care președintele Consiliului Județean are mai multe interdicții, printre care și luarea legăturii cu martorii din dosar. Pe lista acestora se regăsesc mai mulți primari din județ, ale căror convorbiri telefonice cu vicele suspendat au apărut deja în mass media.

Ghiorgioni, sub control judiciar în două dosare
Tot astăzi, aceeași măsură a fost luată și împotriva lui Ionesie Ghiorghioni, care până acum, în acest dosar nu avusese nicio inderdicție. (N.R. – măsura controlului judiciar a fost dispusă în dosarul luării de mită). Cum reședința sa de domiciliu este Oțelu Roșu, acesta nu are voie să părăsească orașul fără încuviințare și nici să ia legătura cu mai mulți martori din dosar. Lista în cazul acestuia este mult mai lungă și cuprinde nici mai mult, nici mai puțin de 19 primari.

“Dacă instanța a considerat că în momentul de față această măsură ar fi oportună pentru buna desfășurare a cercetării judecătorești, clientul meu o va respecta. Singurele interdicții în plus față de cele primite în celălalt dosar sunt de a nu lua legătura cu anumite persoane care vizează această cauză. Așa a considerat instanța că ar fi normal, iar clientul meu va respecta cu sfințenie ceea ce a decis Tribunalul Caraș-Severin, cu precizarea că nu vom ataca încheierea în care s-a dispus control judiciar cu contestație în termenul procedural de 48 de ore”, a declarat avocatul lui Ghiorghioni, Cosmin Bolosin.

Comments

 1. ea says:

  puscarieeeee

 2. eu says:

  praful si pulberea sa se aleaga de tine sorine profitor si bun de nimic!!!!!!!!!!!

 3. Xxx says:

  Hotilor urmeaza Stepanescu tic tac

 4. Baciu says:

  un om si el/ ca toti ceilalti politici.

 5. Radivoj Milenovici says:

  Judecul ”masonico” vrea scutire pentru a nu judeca SEFUL sau ”masonico de CS” ce jugodii in pozitiile de inaintare si sustinere , GHILOTINA , cea mai buna solutie pentru eliminarea spurcaciunilor .

 6. Travel says:

  La puscarie cu el si cu altii, impreuna au saracit judetul Caras-Severin.