„Nu cred că problemele lui Borza afectează situația UCMR!”

Situația Uzinei Constructoare de Mașini din Reșița este adusă  din nou în atenția opiniei publice, după ce administratorul judiciar al companiei este în atenția organelor de cercetare penală.

Fostul administrator judiciar al Hidroelectrica Remus Borza consideră că începerea urmăririi penale împotriva sa pentru conflict de interese este o gravă eroare judiciară, pentru că activitatea sa de practician în insolvenţă sau avocat nu poate fi asimilată unei funcţii publice. „La data de 8 iulie a început urmărirea penală împotriva mea, iar la 22 iulie mi-a fost adus la cunoştinţă acest lucru. Este un punct de vedere pe care nu-l împărtăşesc, este o eroare judiciară gravă care sper să fie remediată de procurorul superior ierarhic sau de instanţă“, a declarat Borza, pentru Ziarul „Adevărul”. El spune că un conflict de interese presupune existenţa unei persoane care exercită o funcţie publică.

Administratorul judiciar al UCMR este urmărit penal pentru conflict de interese, fiind acuzat că a făcut plăţi către societatea lui de avocatură, în baza unor contracte de asistenţă juridică.

În ce privește Uzina Constructoare de Mașini Reșița, al cărei administrator este Remus Borza în momentul față, oficialii cărășeni sunt de părere că niciuna dintre deciziile luate până acum pentru companie nu se va schimba. „Nu cred că problemele lui Borza afectează situația UCMR. Și-a spus punctul de vedere cu privire la cele întâmplate. Deciziile privind viitorul uzinei rămân aceleași. Noi le-am făcut deja publice săptămâna trecută”, a declarat Sorin Frunzăverde pentru Express de Banat.

 

Comments

  1. Oana says:

    Ce dessssteapta estu tu fata. Acum nu mai este marea capuseala ca nenea Borza dintr-o parte vinde si tot el cumpara. Firmele lui nu sunt capuse. Ce probitate morala mai are avocatelul care a venit sa arunce cu piatra in cei de la UCMR despre care Borza si-a dat cu parerea ce rau au facut ca unul a vandut si altul a cumparat. Pe aberatiile lui tizu Dani a facut un ditamai serialul de investigator privat. Ei la privati este conflict de interese, la avocatii care gestioneaza bunurile statului roman nu este conflict este mare eroare judiciara. Ba sa stea si el vreo tri luni la mititica, si pe urma un procuror superior celui care a hotarat retinerea sa spuna ca a fost o eroare judiciara.
    Hristos a spus ca daca Borza al tau nu este dalmatian, poate sa ridice piatra si sa o arunce, daca nu sa stea la racoare 29 de zile cu prelungiri succesive. Frunzaverde spune ca este nevinovat, ce o sa zica ei de ei masonii, ca doar asa au fost prezentati in emisiunea de la RTV, sug toti de la a aceeasi vaca de muls.