Preşcolarii mai au loc în grădiniţe!

Inspectoratul Şcolar Judeţean a început o nouă etapă de înscriere la grădiniţele cu program normal. Faţă de alte judeţe din ţară, unde situaţia nu este deloc bună, în Caraş-Severin există aproximativ 700 de locuri libere.

Părinţii care vor să-şi înscrie copiii la grădiniţă pentru noul an de învăţământ nu trebuie să-şi facă griji, pentru că judeţul Caraş-Severin stă bine la capitolul acesta. Astfel, până pe 15 septembrie părinţii pot depune cererile, iar acolo unde vor fi mai mulţi preşcolari pe un loc, vor fi aplicate criteriile de departajare stabilite de minister. Este vorba de apropierea de domiciliul copilului, existenţa unui frate înscris în aceeaşi unitate sau existenţa unui certificat medical de încadrare în grad de handicap al micuţului. Potrivit reprezentanţilor ISJ, la Reşiţa au rămas libere peste 100 de locuri în grădiniţele cu program normal: ,,Din 1.934 de locuri existente, 1.744 au fost ocupate în perioada 3 -21 iunie, iar 190 au rămas libere. Consider că, odată cu introducerea clasei pregătitoare de anul trecut, numărul elevilor s-a dispersat“, a precizat profesor Ion Moatăr, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin.

Locurile nu au fost ocupate în totalitate nici în grădiniţele din celelalte oraşe cărăşene. De exemplu, în Caransebeş mai sunt disponibile pentru această etapă 127 de locuri, la Moldova Nouă 71, la Oţelu Roşu 62, în Bocşa 55. În zona Oraviţa se mai pot înscrie 49 de elevi, iar la Anina 32. Cele mai puţine locuri neocupate se găsesc în staţiunea Băile Herculane, respectiv 14.