„Județul Mehedinți, parte a Regiunii Vest!”

Premierul Victor Ponta a declarat la finele săptămânii trecute că regionalizarea devine o prioritate pentru Guvernul USL în această toamnă. De asemenea, acesta a prezentat o variantă nouă de împărțire administrativ-teritorială a României.

În loc de 8 regiuni, așa cum se vehicula inițial, țara ar avea zece. Liderul PNL, Sorin Frunzăverde, a comentat în această dimineață afirmațiile premierului Ponta. Potrivit premierului, Hunedoara ar urma să fie în regiunea Sibiu, iar județul Mehedinți ar forma o regiune alături de alte județe din zona de sud a țării, mai exact, s-ar alipi de Dolj, Gorj, Olt și Vâlcea.

„Din regiunea de dezvoltare Centru vor fi rupte două judeţe: Sibiu şi Alba, şi un altul din Regiunea de dezvoltare Vest: Hunedoara. Aceste trei judeţe vor forma Regiunea Sibiu. Varianta de împărțire a teritoriului în 10 regiuni mi se pare justificată și e firesc ca Hunedoara să fie cu Sibiul și cu Alba din motive istorice”, a explicat vicepreședintele PNL.

Mehedinți, alături de Caraș-Severin

În ce privește județul Mehedinți, liderul liberal este de părere că acesta ar trebui, din mai multe motive, să facă parte din aceeași regiune cu Timiș, Arad și Caraș-Severin.

„În egală măsură cred că și din punctul de vedere al echilibrării dimensiunii populației, a posibilității de a dezvolta coerent o strategie la Dunăre, Mehedinți ar trebui să fie parte a regiunii Vest, alături de Caraș-Severin, Timiș și Arad. O parte a județului Mehedinți a fost parte a Banatului, dar și legăturile economice și sociale sunt mult mai puternice cu celelalte județe care rămn în sud-vest”, a declarat Sorin Frunzăverde pentru www.expressdebanat.ro .