”Este impardonabil pentru o țară să nu știe câți locuitori are!”

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin a vorbit astăzi despre haosul legat de referendum, despre demisiile din Guvern şi, totodată, a explicat de ce Traian Băsescu nu ar trebui să se mai întoarcă la Cotroceni.

Vicepreședintele Partidului Național Liberal a prezentat mai multe date statistice, care, în opinia sa, infirmă numărul cetățenilor cu drept de vot de pe listele de la referendum. ”Indiferent cum am privi lucrurile, este impardonabil pentru o țară să nu știe câți locuitori are. Asta în condițiile în care s-au tot făcut referendumuri”, a spus Frunzăverde.

Chiar și în condițiile în care numărul cetățenilor cu drept de vot ar fi real, rezultatul referendumului din 29 iulie ar trebui luat în considerare. Potrivit președintelui Consiliului județean, esența democratică este participarea la vot, nu neparticiparea. Alegerea făcută de cei peste 7 milioane de români care au votat pentru demiterea președintelui ar trebui să fie cea mai importantă. ”87 la sută dintre cei care au venit la vot îi cer lui Traian Băsescu să plece. Cred că este cel mai important lucru și este cel mai important semnal pe care această consultare publică îl dă în acest moment”, a mai declarat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

În cazul în care Curtea Constituțională decide invalidarea votului din 29 iulie, Sorin Frunzăverde consideră că am putea reveni la situația din ziua de dinaintea acestuia. Asta ar duce la organizarea unui alt referendum. A fost adus în discuție și faptul că este pentru prima dată după revoluție când a fost introdus cvorumul. Acesta implică necesitatea ca la vot să se prezinte 50 la sută plus 1 din numărul de alegători. La nicio consultare publică din România postdecembristă nu a existat această impunere.