Se lasă cu demiteri!

Directorii de școli sunt în vizorul inspectoratului. În această perioadă, inspectorul general se află în plin proces de verificare a managerilor unităților școlare din județ, iar acolo unde va fi cazul, directorii vor fi schimbați.

La nivelul inspectoratului școlar se va demara o verificare în masă a tuturor directorilor unităților de învățământ din județ. Ținând cont de rezultatele dezastruoase la bacalaureat, de cele cinci licee din județ cu 0 la sută promovare, și de aceeași catastrofă la definitivatul profesorilor, este foarte probabil ca  aceste verificări să lase în urmă demiteri din funcții. Acest lucru este întărit și de afirmația inspectorului școlar general, Paul Șusoi, care aparent are deja o listă neagră cu directorii ce vor părăsi scaunul directorial, din moment ce deja vorbește despre noii directori:  ”Până în data de 16 o sa numim prin detașare, acolo unde este cazul, directorii noi, ținând cont de o evaluare a activității din anul precedent a celor care, să zicem, vor fi înlocuiți. Vom respecta instituția detașării, în sensul că vom lua școală cu școală și vom analiza fiecare manager, fiecare director, cum și-au desfășurat activitatea”, declară acesta.

Evaluarea propriu-zisă presupune completarea unei fișe de autoevaluare care va fi verificată de inspectorii de zonă și pe baza căreia vor primi un punctaj. În funcție de acest punctaj, inspectorii le vor acorda ulterior un calificativ. În urma acestor acțiuni se vor numi prin detașare noi directori, acolo unde managementul educațional lasă de dorit.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Directorii nou numiți vor ocupa funcțiile până la momentul în care ministerul va hotărî organizarea concursului pentru aceste posturi. Nici pentru inspectorii școlari situația nu este mai roz. În urma adresei primite de la Minister, procesul de evaluare va trece și în inspectorate, unde, se pare că unii dintre inspectorii școlari își vor pierde postul.

banner 970 x 250