Rata șomajului a scăzut cu aproape un procent

La sfârșitul lunii iulie 2012, rata șomajului înregistrată la nivelul județului Caraș-Severin a fost de 4,24 la sută, mai mică decât în aceeași lună a anului trecut cu aproape un procent.

O explicație ar putea fi numărul posturilor pe care investitorii din zona Caransebeș sau Clisura Dunării le-au pus la dispoziție celor care nu au unde să muncească. În plus, sezonul estival are și el o contribuție importantă la deblocarea locurilor de muncă din turism.

Un exemplu în acest sens, ar fi stațiunea Băile-Herculane, acolo unde oamenii de afaceri au băgat bani serioși în reconstrucția statiunii ruinate de Imperiul Armaş. Mai dificil la capitolul joburi stau șomerii din Reșița. Asta mai ales pentru că, marile uzine cum ar fi UCMR se află în insolvență și trimit oamenii acasă.

Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă le reamintește absolvenților care după terminarea studiilor nu și-au găsit un loc de muncă, faptul că pot obține o indemnizație de şomaj. Aceasta se plăteşte timp de 6 luni şi are o valoare de 250 de lei pe lună.