FRUNZĂVERDE, despre deponeul ecologic

explo 1000x200

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin a vorbit recent despre stadiul în care se află mai multe proiecte cu finanțare europeană, printre care și cel de gestiune integrată a deșeurilor.

Liderul de la Palatul Administrativ a precizat că în cazul deponeului ecologic care urmează să se amenajeze în județ, proiectul este licitat în proporție de 90 la sută. În plus, în perioada imediat următoare se încheie mai multe evaluări ale segmentelor din proiect, urmând să mai fie organizată o licitație pentru 7 milioane de euro, care se referă la diverse accesorii, cum ar fi utilajele cumpărate din fonduri europene, dar nu numai.

,,În cazul deponeului, a proiectului de gestiune integrată a deșeurilor, care este de 75 de milioane de euro, luni se termină evaluarea deponeului propriu-zis de la Lupac, se termină evaluarea licitației, cu alte cuvinte. În două săptămâni se termină evaluarea unei alte secvențe  a acestui program: a stației de sortare, drumuri de acces și închidere depozite urbane, urmând să mai avem o licitație de circa 7 milioane de euro pentru alte accesorii. Și acest proiect este licitat în proporție de 90 la sută!,  a spus președintele Consiliului Județean Caraș-Severin la cea mai recentă conferință de presă pe care a susținut-o la sediul Palatului Administrativ.

Un alt program amplu care se derulează în Caraș-Severin din fonduri europene, în cazul căruia licitațiile s-au derulat în mare măsură, iar în perioada următoare încep lucrări pe anumite segmente în mai toate orașele județului este cel care se referă la modernizarea infrastructurii de apă și apă uzată, a cărui valoare este de peste 196 de milioane de euro.

Acesta a mai precizat că în cazul proiectelor europene, în general, apar probleme legate de contestarea licitațiilor, întrucât legislația din România este permisivă în acest sens.

banner 970 x 250