Concluzii din SUV: „Caraşul are drumuri relativ bune!”

explo 1000x200

Prezent într-o vizită de lucru la Reşiţa, Dan Şova, ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructură de Interes Național și Investiții Străine, s-a declarat oarecum mulţumit de infrastructura rutieră. Nu ştie însă mare lucru despre situaţia portului Moldova Veche.

Social-democratul a vorbit în cadrul unei conferinţe de presă despre problemele de infrastructură ale judeţului şi despre proiectele de viitor ale ministerului pe care îl conduce. Ajuns la sediul PSD Caraş-Severin într-o maşină de teren care costă o avere, Şova a avut senzaţia că a circulat pe un drum ca-n palmă. „Sunt judeţe cu infrastructură mult mai proastă. Caraşul stă relativ bine”, a afirmat ministrul. A remarcat însă repede faptul că jurnaliştii au rămas uluiţi de constatările sale şi a revenit. „Am avut o discuţie cu domnul Mocioalcă despre DN 57, Stamora Moraviţa – Oraviţa, care este absolut distrus. Ca o anectodă, o directoare de la tehnic, la CNDAR dinainte de 1990, mi-a spus că ultima cerere pentru DN 57 s-a făcut printr-o decizie în Marea Adunare Naţională, înainte de ‘90. Pot să vă spun adevărul. Din păcate, alocările financiare pentru investiţii lipsesc în acest moment. Erau patru lucrări în curs pe DN 57 şi DN 57B, la patru poduri, dar sunt toate suspendate. Pentru întreţinerea de vară, pentru gropi, sunt alocaţi circa 950.000 de euro, o sumă foarte mică pentru un judeţ”, a mai spus Dan Şova.

Fără autostradă, dar, posibil, cu port!

Fără vreun kilometru de autostradă, judeţul are şanse minime, după cum spune ministrul, să se bucure în viitor de o astfel de infrastructură: „În Caraş-Severin poate ajunge o autostradă pe alocarea financiară următoare, din 2020 încolo”. Parlamentarii cărăşeni exclud însă din start această variantă şi vorbesc despre drumuri expres, care ar fi mult mai eficiente şi mai puţin costisitoare.

Chestionat în legătură cu portul Moldova Veche, primul de la intrarea Dunării în ţară, Şova a recunoscut că nu e pus la punct cu acest aspect. „Eu din ce ştiu, acolo s-a şi făcut o investiţie de vreo două milioane de euro, dar, sincer să vă spun, nu sunt la curent în acest moment cu situaţia de la Moldova Veche. Voi lua începând de săptămâna viitoare la rând toate porturile”, a promis ministrul.

banner 970 x 250