Sorin Frunzăverde, despre Congresul PPE

Sorin Frunzăverde, vicepreședintele PNL la nivel național, a prezentat astăzi contextul în care a avut loc la București Congresul Partidului Popular European. Liderul liberal admite faptul că momentul a fost unul important, dar este de părere că nu îi ajută prea mult pe democrat-liberali, care au grave probleme de imagine.

Liberalul Sorin Frunzăverde, vicepreședinte PNL la nivel național, a susținut astăzi o conferință de presă, în cadrul căreia a făcut câteva comentarii referitoare la Congresul PPE, care a avut loc la București. De altfel, liberalul este chiar unul dintre inițiatorii evenimentului.

„Discuția pentru Congres a fost antamată în primăvara lui 2011, iar decizia efectivă a fost luată în octombrie-noiembrie 2011. Sigur, este un moment important politic, dar pentru orice partid organizat la nivel european contează, în realitate, puterea grupării care îl reprezintă într-o țară, măsurată în voturi, nu în spectacol”, a declarat astăzi, Sorin Frunzăverde. Liberalul a subliniat faptul că PDL, grupat în ARD, are o mare problemă vis-a-vis de imaginea liderilor. „În condițiile unui partid care se situează între 15 și 20 la sută, va fi foarte greu să facă un scor care, ulterior, să îi facă reprezentativi pe plan european în PPE, chiar și în condițiile în care acest Congres a fost ținut la București”, a adăugat Sorin Frunzăverde, care crede că, independent de această manifestare de forță, în 6 luni de zile raportul nu se poate schimba statistic, astfel încât PDL să crească în preferințele electoratului.

Pe de altă parte, reprezentanții cei mai importanți ai PPE, prezenți la București, nu au obținut victorii electorale la ei în țară în condițiile existenței unui prag electoral. „De ani de zile sunt educați în spiritul instituției votului cetățeanului. E imposibil să nu fi înțeles semnificația celor 7,4 milioane de cetățeni ai României, care îl resping pe Traian Băsescu. Evident, probabil că este complicat în acest moment din perspectiva unor importanți lideri europeni ai PPE, să afirmi, să recunoști că teoria politico-economică a austerității a dat greș, că ieșirea din criză nu se poate realiza doar prin politici de austeritate. În realitate, în aprecierea pe plan european, contează numărul de voturi pe care îl obține gruparea în țara ei, indiferent de ce tip de alegeri vorbim”, a concluzionat Frunzăverde.

Vicepreședintele PNL a declarat că asemenea momente de susținere există în toate și la toate partidele din Europa. „Vis-a-vis de consensul european, socialiștii europeni n-au venit la București să își susțină Congresul, pentru că au apreciat că există un context politic foarte tensionat în România, între reprezentanții lor și cei ai PPE. Gestul lor e firesc pentru că o situație de partizanat excesiv pentru o anumită țară și pentru o anumită forță politică aruncă în aer echilibrul de forțe de la nivel european și creează tensiuni în funcționarea Uniunii Europene”, spune liderul liberal.

 

Comments

  1. rex says:

    liberal.

  2. rex says:

    Sigur, este un moment important politic, dar pentru orice partid
    organizat la nivel european contează, în realitate, puterea grupării
    care îl reprezintă într-o țară, măsurată în voturi, nu în spectacol”,