,,Imaginea Românei, afectată de Băsescu!”

Vicepreședintele PNL a făcut câteva comentarii referitoare la desele „ieșiri” ale președintelui Traian Băsescu. Potrivit lui Sorin Frunzăverde, limbajul folosit este incalificabil.  

Deși nu a mai adus în discuție suspendarea președintelui țării, liderul de la Palatul Administrativ este de părere că USL are instrumentele necesare prin care să aducă schimbări legislative, care să îi interzică mai marelui de la Cotroceni să aibă un comportament inadecvat.

„Limbajul este incalificabil! În al doilea rând, în permanență este clamată imaginea României în exterior sau modul în care actuala guvernare colaborează cu partenerii externi. Cred că imaginea Românei este afectată de aceste ieșiri. Reprezentanții statelor partenere nouă ne privesc cu un zâmbet de compasiune pentru faptul că poporul român are asemenea conducători. Astfel de ieșiri nu se întâmplă niciunde în țările Uniunii Europene și dăunează profund imaginii țării și aruncă asupra noastră o amprentă de neseriozitate”, a declarat vicepreședintele PNL, Sorin Frunzăverde, la cea mai recentă conferință de presă pe care a susținut-o la sediul Consiliului Județean.

În plus, acesta a subliniat că liderii USL ar trebui să analizeze faptul că 87 la sută din cei care au fost prezenți la vot nu înțeleg de ce i se tolerează lui Traian Băsescu asemenea ieșiri. „Guvernul e susținut de o majoritate parlamentară de aproape 80 la sută. Cred că Parlamentul și Guvernul, în sfârșit, trebuie să adopte acele modificări legislative care să nu îi mai permită președintelui aceste ieșiri. Și nu mă refer la suspendare, care, oricum am privi-o este, în anumite situații, constituțională. Repet, USL trebuie să înțeleagă că are responsabilitatea conferită de votul cetățenilor de a asigura o bună guvernare. Din acest punct de vedere cred că nu mai trebuie tolerate asemenea ieșiri, care ele fac rău României”, a subliniat Frunzăverde.