Plângere penală împotriva foștilor membri PDL din Pojejena!

Cei trei consilieri locali din Pojejena, dintre care unul viceprimar, care au fost excluși din PDL nu vor să renunțe la posturile lor în cadrul administrației locale. Deputatul PDL, vicepreședinte regional, Alin Popoviciu, amenință că va trece la măsuri mai drastice.

Încă din timpul campaniei electorale în Pojejena, trei dintre membrii de partid PDL, consilieri locali ai localității, au fost excluși din partid pe motivul că au făcut campanie electorală actualei primărițe, ce a candidat din partea USL. PDL a semnalat acest lucru și cei trei au fost eliminați din partid, iar, odată cu această decizie, ei ar fi trebuit să își piardă funcțiile din Consiliul Local. Însă aceștia figurează și astăzi drept consilieri locali, unul dintre ei ocupând chiar funcția de viceprimar.

Pentru că au fost trimise sesizări să se ia măsuri către Instituția Prefectului și de acolo către Primăria Pojejena,  însă cei trei sunt încă pe funcții, deputatul PDL Alin Popoviciu a trecut problema la Comisia de Abuzuri și promite că nu se va opri aici. „Vom lua măsuri mult mai dure. Lucrurile nu vor rămâne așa. În final vom face și o plângere penală. Primăria Pojejena ne spune că nu s-a întâlnit forul complet pentru a putea anunța eliminarea celor trei, însă din mai de când au fost dați afară din partid au avut loc trei ședințe de Consiliu Local. Îi suspectez pe cei din Prefectură. Am trimis sesizarea în data de 13 august și aceștia au luat măsuri și au trimis o adresă către Primăria Pojejena abia după ce am apelat la Comisia de Abuzuri și au primit și de acolo o sesizare. Prefectura trebuia să verifice dacă măsura a fost pusă în aplicare. E un viceprimar care încă se dă PDL-ist, dar el este de mult exclus din partid”, a explicat Alin Popoviciu, vicepreședinte regional PDL. Banii pe care aceștia i-au primit în lunile în care au continuat să lucreze în calitate de consilieri locali vor trebui restituiți.

Deputatul susține faptul că doi dintre cei trei foști membri PDL l-au sunat să-i spună că prin sângele lor curge culoarea portocalie și că nu pot să renunțe la partid, însă răspunsul dat de membrul PDL i-a lăsat fără cuvinte: „Le-am cerut ca, dacă sunt atât de devotați partidului, să renunțe de bunăvoie la funcțiile din Consiliul Local și le vom permite să rămână membri PDL. Bineînțeles că nu au fost de acord”, a precizat Alin Popoviciu.

Aceeași metodă, excluderea din partid, va fi aplicată și la Socol, unde se pare că alți membri ai partidului aflat în opoziție au susținut candidatura unuia de la USL, lucru ce nu va fi trecut cu vederea de către membrii PDL.