Vezi cine i-a luat locul lui Duruţ la şefia PSD

În prezenţa liderilor seniori, tinerii social-democraţi din Reşiţa şi-au ales la finele săptămânii trecute noua conducere a organizaţiei municipale.

Un număr de 75 de tineri social-democraţi din Reşiţa au participat la alegerile prin care au votat noile forme de organizare şi de lucru din TSD Reşiţa şi, totodată, pe cei care vor conduce filiala locală în următorii ani. Alegerile au avut loc după ce preşedintele TSD Reşiţa, Gabriel Duruţ, a făcut pasul spre organizaţia de seniori a social-democraţilor. Pentru preşedinţia filialei locale a TSD şi-a depus candidatura doar consilierul local Marius Bălean. Cum votul a fost lipsit de orice surprize, Bălean a fost ales ca succesor al lui Duruţ. „Sper să facem treabă bună în această formulă. La prima şedinţă de lucru vom stabili câteva proiecte, un calendar pentru perioada următoare, iar prin proiectele noastre vrem să ducem politica social-democrată şi să ajungem la cât mai mulţi membri din municipiul Reşiţa”, a declarat noul preşedinte.

În mijlocul tinerilor s-au aflat, în calitate de invitaţi, Mihai Stepanescu, preşedintele PSD Reşiţa, deputatul Ioan Benga, viceprimarul Crina, secretarul general PSD Caraş-Severin, Ionuţ Chisăliţă, secretarul general al organizaţiei municipale, Valentin Lupşa, dar şi preşedinta TSD Caraş-Severin, Mihaela Popovici. Cu toţii şi-au manifestat încrederea în noua conducere şi au asigurat-o de tot sprijinul. „Cred în această nouă echipă, o voi susţine, pentru că alături de întreg biroul şi eu mi-am manifestat dorinţa de a susţine proiectele tinerilor noştri în viitor. Am promovat tinerii în Consiliul Local, în structurile deconcentrate, la fel vom face şi pe viitor. Cred că este nevoie de oameni activi, iar tinerii din PSD sunt activi. E nevoie de oameni combativi, e nevoie de proiecte pentru administraţia reşiţeană şi pentru întreg judeţul sau pe plan naţional”, a declarat Stepanescu. Benga a vorbit despre importanţa organizaţiilor de tineret şi despre strategia partidului în ceea ce-i priveşte. „TSD este o organizaţie foarte puternică şi la nivel naţional. PSD încearcă să imprime o nouă orientare în rândul tinerilor, care trebuie să aspire la ideile social-democraţiei, idee care prinde tot mai mult contur în Europa. După cum vedeţi, şi Angela Merkel va avea nevoie de prezenţa social-democraţilor într-un eventual guvern”, a spus parlamentarul.

Mihaela Popovici, liderul TSD la nivel de judeţ, e convinsă că va face o echipă bună împreună cu Bălean. „În calitate de preşedinte TSD Caraş-Severin vreau să-i mulţumesc pentru colaborare colegului meu Gabriel Duruţ şi să urez succes noii conduceri a organizaţiei municipale TSD Reşiţa. Nu este o muncă uşoară, însă sunt convinsă că noul preşedinte va face faţă”, a spus tânăra social-democrată, care va candida pentru o funcţie naţională la congresul de la Braşov.