Frunzăverde, despre spionul rus

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Sorin Frunzăverde, a pus incidentul cu spionul rus, de pe Aeroportul din București, pe seama evoluției prețului cuprului pe piața de la Londra. Acesta este de părere că societatea de la Moldova Nouă trebuie redeschisă cât mai repede.

Gestul spionului rus, care a pus pe jar autoritățile săptămâna trecută, din cauza scurgerii de informații din instituțiile statului, ar trebui să le dea de gândit celor care gestionează acum problema societății Moldomin, apreciază președintele Consiliului Județean, Sorin Frunzăverde. „Este vorba despre o întreprindere din România care este închisă. Eu cred că ea ar trebui redeschisă mult mai repede, pentru că e o resursă importantă pentru România şi pentru judeţ”, a declarat liderul de la Palatul Administrativ, în urma ședinței de Consiliu Județean.

Acesta este de părere că subiectul a devenit interesant în contextul evoluţiei preţului cuprului pe piaţă. „În 1990, scăderea preţului a determinat reducerea activităţii la Moldova Nouă şi apoi închiderea societății. Acum, subiectul este important pentru că preţul a crescut de peste patru ori la piaţa de la Londra. Asta înseamnă că şi zăcământul de la malul Dunării a devenit important. E important ca mina să fie redeschisă şi să fie create noi locuri de muncă. Asta, cu atât mai mult cu cât Moldomin creează şi o problemă de mediu acolo”, a adăugat Sorin Frunzăverde.