Pascu și-a împroprietărit întreaga familie

Redacția “Express de Banat” a intrat în posesia unor documente, care indică modul în care fostul primar al orașului Bocșa, Mirel Pascu, ar fi ajutat-o pe sora sa să intre în posesia a 2.000 de metri pătrați de teren, printr-o a treia persoană.

În vara anului 2011, Consiliul Local Bocșa a scos spre concesiune şapte parcele în zona Soarelui, în total, 2.892 mp. În toamna aceluiași an, administrația locală, condusă încă de Mirel Pascu, a organizat licitaţia cu oferte în plic închis. Ioan Palatinus este cel care a câştigat licitaţia şi a primit în concesiune, prin contractul semnat la 7 noiembrie 2011 parcelele respective pe un termen de 25 de ani, la preţul de 2.050 lei pe an.

Puțin mai târziu, Palatinus a cerut lipirea parcelelor pentru a ridica o construcţie mai mare. Şase zile mai târziu, printr-o Hotărâre de Consiliu Local, cele şase parcele au fost alipite. Pe 15 mai 2012, acelaşi cetăţean a cerut rezilierea contractului de concesiune, deoarece s-a arătat interesat să cumpere terenul în suprafaţă totală de 2.143 mp. În 24 mai, Consiliul Local a aprobat rezilierea contractul de concesiune, Ioan Palatinus fiind aşteptat acum să semneze un nou contract, de vânzare-cumpărare.

Surprize pe ultima sută de metri

Palatinus nu mai cumpără niciun teren, în schimb, o face Minodora Pascu, sora edilului-şef de la acea vreme, Mirel Pascu. Astfel, la data de 8 iunie 2012, cu doar două zile înainte de alegerile locale, Minodora Pascu a cumpărat terenul la preţul de 21.838 lei + TVA, plătibil în patru rate, dar nu mai târziu de 20 decembrie 2013.

La scurt timp, sora fostului primar a solicitat certificatul de edificare pentru o construcţie din 1987, care ar fi a ei. În aceeaşi zi, în care primarul Mirel Pascu se pregătea să predea mandatul, a fost eliberat certificatul respectiv. Interesant, cu un număr de înregistrare atribuit şi altui document. Tot atunci, a fost achitată şi prima rată. Pe terenul cumpărat de Minodora Pascu au demarat urgent lucrările, fără prea multă documentaţie.

Pentru că între timp conducerea Primăriei s-a schimbat, Minodora Parcu s-a ales cu o amendă de 1.000 de lei de la arhitectul şef. Mai mult, acesta a abligat-o pe sora primarului să sisteze lucrările şi să intre în legalitate până la 31 august 2012. La începutul lunii octombrie a depus o cerere pentru autorizarea construcţiei, numai că actualul primar, Eugen Cismăneanţu, a emis un ordin de demolare.

Cum comentează fostul primar cele sesizate
Fostul primar al orașului Bocșa, care acum ocupă funcția de director comercial în cadrul Direcției de Drumuri Naționale și Autostrăzi de la Timișoara, s-a declarat surprins de cele sesizate pe mailul redacției „Express de Banat”. Așa cum a declarat și când cotidianul online a povestit cum a plecat acasă cu două telefoane smart și mai multe stickuri, și acum Mirel Pascu apreciază că actualul primar este cel care își pune oamenii să trimită informări presei, ceea ce i se pare o șicană. „Sunt răutăți la adresa mea, dar dacă ai luat o primărie, arată tu cât ești de bun în managementul administrației publice locale. Spune ce liceu ai făcut, când l-ai terminat, ce facultate ai urmat și așa mai departe”, a declarat fostul edil-șef, Mirel Pascu.

Acesta a recunoscut că sora sa a cumpărat terenul scos la vânzare de Primărie și că îl cunoaște pe cetățeanul Paladinus. „Este adevărat, la fel ca ceilalți cetățeni ai orașului, a cumpărat și sora mea teren, în suprafață de 2.000 de mp. Dacă e sora mea nu are voie să cumpere?! Are 47 de ani și a cumpărat teren la Bocșa, nu în capitală. Extraordinar ce lucru ieșit din comun a mai făcut”, a declarat ironic, fostul primar al orașului pentru „Express de Banat”, Mirel Pascu.

Comments

 1. adiina says:

  ALOOO DOMNU PASCU,PRIMARUL NOSTRU CISMANEANTU EUGEN ABSOLVENT AL UNIVERSITATII DIMITRIE CANTEMIR DIN TIMISOARA,SECTIA MANAGEMENT TURISTIC SI COMERCIAL,MASTERAND LA ADMINISTRARE SI NEGOCIERE IN AFACERI(VEZI………..DACA NU E PREA OBOSITOR PENTRU CAPACIATTEA TA DE INTELEGERE……..JURNALUL DE CAMPANIE A PRIMARULUI NOSTRU),NU ”A LUAT O PRIMARIE” CI CONDUCE PRIMARIA ORASULUI BOCSA IN URMA VOTULUI DE INCREDERE AL CETATENILOR.DAR CE SA NE MAI MIRE IN AFIRMATIILE PE CARE LE FACI,TU NU FACI DIFERENTA INTRE O INSTITUTIE PUBLICA SI PROPRIA TA MOSIE ;FAPTELE VORBESC DE LA SINE.IN CEEA CE PRIVESTE MANAGEMENTUL ADMINISTRATIEI PUBLICE LOCALE, EU CRED CA NU ESTI TU CEL MAI IN MASURA SA-L JUDECI PE PRIMARUL NOSTRU,SUNT SIGURA CA VA REUSI SA DEMONSTREZE CA ESTE UN BUN MANAGER SI GOSPODAR IN ACELASI TIMP,INCAT SA RECONSRUIASCA ACEST ORAS DIN” RUINELE” SI DIN MIZERIA IN CARE L-AI LASAT CU ATATA NEPASARE SI DISPRET.PASCULE, DE IRONIILE TALE IEFTINE NE-AM SATURAT CU TOTII,AI DOVEDIT DE-A LUNGUL DOMNIEI TALE CA DOAR LA ASTA TE PRICEPI,SAU ESTE FRICA DE ADEVAR,CARE INCET INCET IASA LA IVEALA.OF OF E GREU PENTRU TINE.NU?

 2. RADU says:

  DUMNEZEULE CE MINTE DIABOLICA ARE DOMNUL MIREL PASCU! DUPA CUM SE VEDE DIN CONTINUTUL ARTICOLULUI ESTE UN OM FOARTE STRANGATOR, DORNIC DE A AVEA CAT MAI MULT, FOLOSINDU-I CA INTERPUSI ATAT PRIETENII APROPIATI CAT SI PE MEMBRII FAMILIEI SALE…ESTE DE URMARIT ACEST SERIAL DE PE SITE-UL DUMNEAVOASTRA, CARE IMI AMINTESTE DE CELEBRUL SERIAL ITALIAN CARACATITA. CAMORRA DIN BOCSA ESTE, VEDEM NOI, MULT MAI INGENIOASA SI ARE RADACINI ADANCI… AVEM INCREDERE IN JUSTITIA ROMANA! DACA FAPTELE PREZENTATE AICI SUNT PROBATE CU ACTE SUNT CEVA INCALCARI ALE CODULUI PENAL NU? DAR CE STIM NOI, DANSUL ESTE OM CU DOCTORAT IN DREPT, AR TREBUI SA STIE MAI BINE CUM STAU LUCRURILE…SAU ASA SA NE EXPLICAM GLUMITELE LUI MIREL PASCU?

 3. dan says:

  ce-mi place mie cate-o stire de genul asta…DOAMNE…va luatzi de cate un teren nesemnificativ…de ce nu va luatzi de MARILE JAFURI? chiar ne credetzi asa de prosti?…uite ca nu suntem eXpresilor…asa ca lasatzi-o moale cu cate un teren d’asta…nu sta orasul Bocsa intr-un teren…unde-s banii de pe fierul vechi din CMB? si cate si mai cate…banii nu mai sunt…dar nu mai e nimik de vanzare…de asta sa va luatzi eXpresilor…daca va tzine…desi se vede pe fatza ca tragetzi cu useleul lui frunzaverde si Stepanescu…;)…DAR NICI NOI NU SUNTEM PROSTI…;)

 4. un bocsan says:

  de fier poate stie si fam. BOCSAN ceva…

 5. soparluta! says:

  macar s-a ales cu ceva daca tot n-a mai primit voturile suficiente :)))))

 6. mirel+gelu= says:

  un mare fas cu ceva pamant in fundatura aia,sa ne facem griji de strazile care sunt toate sparte si nu prea mai lucreaza nimeni,mai nou sau apucat de facut spatiile verzi sa nu ne trezim si cu panselute in decembrie,unde e primarul ca nu prea il vedem la ochi sau sa vazut cu sacii in caruta si nu isi mai murdareste pantofii,multe decizii semneaza primarul dar nu le pune in aplicare si nu vb din carti,sa nu uitam a inceput campania electorala au inceput atacurile

 7. adiina says:

  BINE CA PE PASCU L-ATI VAZUT DES IN TIMPUL DOMNIEI LUI.HAI SA FIM SERIOSI,ASA CUM A APARUT ACEST PAMANT IN FUNDATURA AIA CUM II ZICETI,ASA SUNT CONVINSA CA VOR APAREA SI ALTELE.E CAZUL SA DESCHIDETI PUTIN OCHII SI SA FITI REALIST.SI APROPO……CAMPANIA INCEPE CU O LUNA INAINTE DE ALEGERI SI NU ARE PASCU NIMIC IN COMUN CU ACEASTA CAMPANIE DIN CATE STIU EU,EL E DOAR UN FOST PRIMAR.

 8. EMIL says:

  Nu putem arunca vina pe actualul primar pentru toate problemele pe care Bocsa le are multi ani. Sunt lucruri care isi vor gasi rezolvarea atunci cand lasi un om sa arate ca are puterea da a schimba lucrurile in bine. Evident in 4 luni de cand dansul este primarul nostru nu putem astepta sa se intample minuni!!! Ceea ce cred ca se observa este un grad mai ridicat de curatenie in oras, fapt imbucurator. Am fost la “Casa Galbena” si am ramas foarte impresionat de toate lucrurile bune care se intampla acolo, de curatenia si modul profesionist in care se desfasoara lucrurile.Sunt peste 100 de copii care au gratuit mancare, conditii foarte bune,transport – TOTUL GRATUIT – in orasul nostru toate lucrurile astea exista doar datorita domnului Cismaneantu. E un fapt deosebit, unic in tot judetul si toti oamenii de buna credinta cred ca apreciaza asta. Multa bafta in administrarea orasului domnule primar!

 9. loredana says:

  orice teren este semnificativ mai ales pe o astfel de suprafata, dar probabil va este ciuda k le taie creanga de sub picioare celor care mai umpic si ne cumparau cu totul.imi pare rau de oamenii lui mirel dar pt voi se apropie sfarsituuuuuuuuu.despre drumuri nu cred k este cazul sa vb ink deoarece au trecut abia 4 luni de la marea trecere:de la hotie la dreptate si inca domnul primar se mai zbate cu descoperirea marsaviilor facute de altii si este destul de ocupat, dar sunt sigura k va realiza si acest aspect si atunci sa vedem ce obictii mai gasiti.

 10. vasile says:

  Las ca a plecat de la primarie si a ajuns Director Comercial la Direcția de Drumuri Naționale și Autostrăzi.. prin concurs…oare?
  o sa “cumpere” asfaltul directei…si poate asfalteaza niste strazi prin bocsa

 11. Andrei says:

  Dar nici pe fostul ca in 6 luni nu s-a facut NIMIC.

 12. Andrei says:

  Pentru mintea fostului aveti cuvinte pentru a o descrie, pentru cea a actualului, peste patru ani, o sa va simtiti ca la rubrica “fara cuvinte” din ‘Urzica’

 13. Mihai Sivel says:

  nu mai pupa un fund care nu mai te poate ajuta in Bocsa!

 14. Mihai Sivel says:

  Pana acum timp de 10 ani nu te-au deranjat strazile si toate marsaviile din Bocsa!

 15. Mihai Sivel says:

  Parcu de la ocolul silvic nu te deranjeaza ca e spart tot se 3 ani?!

 16. Mihai Sivel says:

  Fostul primar s-a exprimat “a luat o primarie” ,deoarece el nu a condus una ,el a avut o functie din care sa obtina beneficii substantiale!