PREMIERĂ: Reșița a primit bani de la Guvern ca să treacă peste iarnă!

Încă de duminică, reșițenii care sunt abonați la rețeaua locală de termoficare au căldură în calorifere. Conducerea CET 2010 Reșița ne asigură că avem resurse suficiente pentru a trece cu brio de sezonul rece.

Pe parcursul acestui an a fost modernizat întregul sistem de termoficare din oraș. Pentru a asigura o mai bună distribuție a căldurii și pentru a minimiza pierderile de pe rețea, a fost introdus un sistem de microcentrale.

”Cu noul sistem de microcentrale se face econimie pentru că acum e securizat totul și nu mai transportăm pe distranțe atât de mari apa prin conducte si, în consecință, nu mai avem atâtea pierderi. Nici la curent nu mai consumăm atât de mult pentru că totul e nou”, ne-a declarat Constantin Tarbuzan, directorul CET 2010 Reșița.

Toate unitățile de învățământ din Reșița sunt branșate la rețeaua locală de termoficare și vor avea căldură pe toată durata iernii. Chiar și în cazul Grădiniței PP7 a fost rezolvată problema încălzirii și începând de ieri copiii de acolo nu mai stau în frig.

La ultima rectificare bugetară, autoritățile locale au primit aproape 4 milioane de lei pentru a asigura confortul termic al cetățenilor branșați la rețeaua locală și pentru a se asigura că elevii sau bolnavii internați la spitalele din oraș nu vor rămâne fără căldură.

”Cu privire la banii alocați în acest sezon rece, consider că este o măsură bună a guvernului, eu am fost acolo însoțit de directorul de la operatorul local și văd că acele strigăte ale noastre au fost, în sfârșit, auzite”, a declarat pentru ”Experss de Banat” Mihai Stepanescu, primarul municipiului Reșița.

”Acești bani primiți de la Guvern sunt ca un cadou și este foarte bine că îi avem. Am primit 3,8 milioane de lei, care ne ajung cel mai probabil și în ianuarie. Având acești bani am putut chiar să renegociem contractul cu furnizorul de gaz, primind o reducere din costul total al contractului”, a adăugat directorul CET, Constantin Tarbuzan.

În ceea ce privește furnizorul de gaz, operatorul local de termoficare a ales o altă firmă, pentru a diminua costurile. În acest sens a fost semnat un contract cu S.C. Gaz Sud S.A., valabil până la 28 februarie 2013.