„Cointeresarea dascălului român se poate face prin fonduri europene!”

explo 1000x200

În contextul învățământului județean actual, se pare că ar exista soluții care să determine cadrele didactice să se mobilizeze pentru creșterea nivelului de calitate al sistemului de învățământ.

Una dintre soluțiile pentru refacerea sistemului de predare-învățare cărășean este accesarea de fonduri europene prin diferite proiecte dedicate învățământului. Președintele Consiliului Județean, Sorin Frunzăverde, a explicat rolul pe care aceste proiecte le joacă în activitatea didactică a profesorilor. „Important este să cointeresăm dascălul român și asta, dacă nu putem face prin resurse bugetare, se poate face prin fonduri europene. Depinde foarte mult în acest sens și de ei în accesarea acestor proiecte europene, care și lor le pot aduce un standard de existență net mai bun”, a precizat Sorin Frunzăverde.

Anul acesta a fost un an bun în ceea ce privește derularea programelor europene pentru învățământ. Astfel, peste 12 milioane de euro au ajuns în județ prin cele trei programe de instruire atât a profesorilor, cât și a elevilor.

De programe au beneficiat șase mii de elevi, două mii de persoane adulte pentru reorientarea, reconversia profesională și două mii de dascăli pentru practic ridicarea gradului de profesionalism. Elevii au fost pregătiți pentru a ști la ce să opteze și atunci când dau examen la liceu și atunci când dau examen la bacalaureat. E un număr, aș spune, remarcabil de persoane au beneficiat de aceste cursuri”, a mai adăugat președintele Consiliului Județean. Acesta subliniază faptul că pe lângă formarea a zece mii de persoane, o parte foarte importantă este faptul că 12 milioane de euro au intrat în Caraș-Severin, ceea ce demonstrează un bun management în domeniu.

banner 970 x 250