Cooperare militară și parlamentară între România și Georgia

O întâlnire la nivel înalt între președinții comisiilor pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională de la nivelul Parlamentului României, Ion Mocioalcă și Corneliu Dobrițoiu, cu reprezentanții Ministerului Apărării georgian s-a finalizat cu planuri pentru o colaborare viitoare între cele două țări.

În cursul zilei de astăzi, deputatul Ion Mocioalcă împreună cu senatorul Corneliu Dobrițoiu s-au întâlnit cu oficialii Ministerului Apărării din Georgia. Adjunctul ministrului georgian al Apărării, Mikheil Darchiashvili, a purtat discuții cu autoritățile române pe teme legate de NATO și UE, dar și de situația internațională de securitate.

Ambele părţi au evidenţiat rolul NATO şi UE ca instituţii fundamentale ale arhitecturii de securitate nord-atlantice chiar în actualul cadru de austeritate fiscală cu care se confruntă întreg spaţiul european şi nord-american. Partea română a apreciat contribuţia Georgiei în cadrul ISAF, la operaţiunile NATO în Afganistan, Georgia fiind unul dintre principalii contributori ai Alianţei, în raport cu dimensiunea aparatului său defensiv. În acelaşi timp, oficialităţile române au oferit asigurări că vor face demersurile necesare pentru promovarea unei rezoluţii de sprijin a Parlamentului României pentru procesul de integrare euroatlantică a Georgiei, care să fie adresată statelor membre NATO şi UE”, se precizează într-un comunicat de presă din partea PSD.

Discuțiile purtate de deputatul cărășean Ion Mocioalcă, președintele Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Camera Deputaților, alături de președintele Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională din Senat, Corneliu Dobrițoiu, cu reprezentanții din Georgia s-au încheiat cu decizia de a extinde cooperarea în domeniul militar și parlamentar pentru securitatea regională.

banner 970 x 250