PP-DD: „USL a respins majorarea alocației copiilor”

explo 1000x200

Parlamentarii PP-DD au întocmit o inițiativă legislativă prin care se impunea majorarea alocațiilor copiilor de la 42 de lei la 200 de lei. Propunerea a fost respinsă de către deputații USL.

În cursul zilei de ieri, în cadrul Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați din Camera Deputaților, condusă de un membru PP-DD, a fost analizată propunerea legislativă privind majorarea alocațiilor. În urma supunerii la vot, avizul a fost unul negativ. „Parlamentarii PP-DD,  Liliana Mincă și Ștefan Dalcă, au votat pentru avizarea  propunerii legislative. Deputat  Gheorghe Firczak, reprezentantul minorităților etnice, și deputatul UDMR  Zsolt Molnar  s-au abținut, iar parlamentarii USL, Gabriela Podașcă – vicepreședinte al comisiei, și Vlad Marcoci – secretar, au votat negativ”, se precizează într-un comunicat de presă din partea PP-DD.

Părerea membrilor Partidului Poporului – Dan Diaconescu este că propunerea a fost refuzată din cauză că a venit din partea lor, deși aceasta se aplica tuturor copiilor, nu doar celor din „familiile mov PP-DD”. „Noi, reprezentanții PP-DD, continuăm să corijăm legislația de până acum, astfel încât să le redăm speranța de viață și optimismul categoriilor sociale defavorizate, copiilor și  pensionarilor. Așa am încercat și cu acest proiect de lege în care am precizat exact și sursa de finanțare.  Este greu de înțeles votul USL împotriva dreptului la normalitate a milioane de copii din țară.  Avem convingerea că toți colegii din comisia de muncă vor avea o altă atitudine și vor repara decizia luată la comandă politică”, a declarat  Liliana Mincă, deputat PP-DD, președinte al Comisiei pentru egalitate de șanse pentru femei și bărbați din Camera Deputaților. Avizul negativ acordat propunerii legislative este consultativ, urmând ca proiectul legislativ să fie avizat în cadrul Comisiei pentru muncă și protecție socială.

banner 970 x 250