SONDAJ. PSD nu are nicio șansă la Primăria Caransebeș! Nici cu Iova, nici cu Hurduzeu!

Sondajul de opinie realizat la comanda PNL Caraș-Severin în municipiul Caransebeș le retează din start orice speranță social-democraților de a prelua fotoliul de primar în 2020, în ciuda faptului că Felix Borcean a pierdut mult din capitalul de imagine și încredere de care s-a bucurat în urmă cu doi ani.

Cifrele Barometrului Politic al Municipiului Caransebeș, realizat de către Biroul de Cercetări Sociologice, pe un eșantion de 419 persoane, arată că, indiferent cine ar fi candidatul PSD pentru funcția de primar, liberalii nu au cum să plece de la conducerea administrației locale. Asta doar dacă nici Felix Borcean, nici Marcel Vela nu ar candida din partea PNL.

În varianta în care PNL va miza pe Borcean, iar PSD pe Ilie Iova, liberalul ar fi votat de 39,1% dintre alegători, în timp ce Ilie Iova a obține doar 12,2 procente. Potrivit sondajului, dintre cei hotărâți să vină la vot, 67,5% ar pune ștampila pe actualul edil, în vreme ce Ilie Iova ar fi ales de 21%. Niciun alt candidat nu ar putea să încurce socotelile PNL-ului sau ale PSD-ului. Felix Borcean ar câștiga un nou mandat de primar și în condițiile în care PSD l-ar arunca în luptă pe Silviu Hurduzeu, actualul președinte al Consiliului Județean. Într-o astfel de confruntare, Borcean ar atinge cota de 39,6% din totalul alegătorilor, în comparație cu Hurduzeu, care ar obține un scor foarte, foarte slab. Șase procente! Luându-i în calculul pe cei hotărâți să vină la vot, Borcean ar fi ales de 75,5%, în timp ce Hurduzeu ar crește la 11,4.

După ce Marcel Vela a recunoscut pentru Express de Banat că revenirea sa la Primăria Caransebeș nu este imposibilă, acesta apare și în sondajul de opinie comandat de PNL. Într-o competiție cu social-democratul Ilie Iova, Vela l-ar surclasa pur și simplu pe fostul său coleg de partid și viceprimar al municipiului. Din totalul alegătorilor, 59,5% ar miza pe Marcel Vela, în timp ce Iova va ajunge la 10%. Din cei hotărâți să vină la vot, 80,9% l-ar alege pe Vela. Iova ajunge și el în sondaj la 13,6 procente. Dacă alege să meargă cu Silviu Hurduzeu pentru Primăria Caransebeș, lucrurile stau chiar mai prost pentru PSD și asta pentru că pe actualul președinte al Consiliului Județean l-ar alege doar 6,4% dintre persoanele cu drept de vot. Marcel Vela ar obține într-o astfel de competiție 61,3%. Luând în calcul doar persoanele care se vor prezenta la une, Vela ar ajunge la un fabulos 84,5%. Silviu Hurduzeu e cotat cu 9 procente.

Potrivit aceluiași sondaj, în Consiliul Local Caransebeș PNL va avea majoritate. 45% dintre repondenți au spus că vor vota cu liberalii și doar 12,2% ar alege lista consilierilor PSD. Nehotărâții reprezintă un procent însemnat, 27%. Dacă sunt luate în calcul doar voturile celor hotărâți să se prezinte la urne, atunci PNL ar strânge 71%, în timp ce PSD s-ar apropia de 19 procente.