Marcel Vela, executat după ce a băgat-o în anchetă pe Carmen Dan pentru evenimentele sângeroase din 10 august!

untitled design set 970x90 px

Senatorul liberal a pierdut șefia Comisiei de apărare din Senat după ce coaliția de guvernare a reorganizat comisiile permanente!

Liderii grupurilor parlamentare nu au căzut de acord cu noua repartizare a funcțiilor de conducere în cadrul comisiilor permanente, astfel că s-a ajuns la vot în plenul Senatului. Propunerea a fost adoptată cu 73 de voturi „pentru” și 33 de voturi „împotrivă”. Senatorul Marcel Vela, care deținea funcția de președinte al Comisiei de apărare din Senat, susține că nu a existat democrație când s-a luat decizia reorganizării acestor comisii.

„Astăzi, actuala coaliție a îngropat democrația și rezultatul votului din decembrie 2016. Nu scrie niciunde că ALDE sau UDMR pot lua voturi inaintea PNL-ului. Ați anunțat 15 comisiii ale PSD, ALDE și UDMR. Ce ați făcut azi rămâne o pată neagră a senatului Romaniei”, a afirmat Marcel Vela în plenul Senatului.

Senatorul PNL Alina Gorghiu a anunțat că va ataca la Curtea Constituțională repartizarea funcțiilor de conducere în comisiile permanente din Senat, susținând că grupurile PSD-ALDE au făcut un abuz repartizând mai puține funcții pentru Opoziție. „Nu cred că ne putem permite să schimbăm comisii după comisii în fiecare sesiune parlamentară în funcție de pofta ce-a poftit coaliția aflată la Guvernare, pentru că nu e în regulă, sunt articole în regulament pe care trebuie să le respectăm. (..) Speram că totuși comisiile se pot repartiza în baza regulamentului și nu a unor dorințe personale ale unor senatori. Motiv pentru care, în numele grupului parlamentar PNL, dacă această propunere pică la vot să vă rog să țineți cont că suntem complet împotriva acestei organizări a comisiilor permanente și că începând cu astăzi, dacă propunerea trece, vom strânge semnături, grupul PNL va contesta la CCR acest abuz”, a anunțat Alina Gorghiu în plen.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/