Sondaj privind calitatea vieții în Caransebeș

Caransebeșenii nu prea s-au înghesuit să răspundă chestionarului privind calitatea vieții în municipiul de pe Timiș și Sebeș. Chestionarul este necesar în vederea elaborării strategiei de dezvoltare a municipiului.

Studiul este făcut de Universitatea de Vest din Timișoara, împreună cu Primăria Municipiului Caransebeș, iar întrebările sunt strict legate de condițiile de trai și de calitatea vieții în patria gugulanilor.

Oamenii sunt întrebați dacă, în momentul de față, în Caransebeș, lucrurile merg într-o direcție bună sau într-o direcție greșită sau dacă, în general, sunt mulțumiți de faptul că locuiesc în municipiul Caransebeș. Întrebările sunt din toate domeniile, de la transportul public în comun, mijloacele de transport, locuri de parcare, serviciile de salubritate, alimentare cu apă până la starea clădirilor istorice, serviciile de sănătate, facilitățile culturale, locuri de joacă.

Chestionarul a inclus întrebări și despre starea drumurilor din oraș, serviciul de impozite și taxe al Primăriei, serviciile poștale, serviciile de asistență socială, dacă Primăria este eficientă în rezolvarea problemelor cetățenilor, dacă este ușor să îți găsești o locuință bună la un preț rezonabil în Caransebeș, dacă este ușor să îți găsești un loc de muncă în Caransebeș sau dacă Primăria cunoște problemele reale ale locuitorilor din Caransebeș și este eficientă în rezolvarea lor.

Răspunsul cetățenilor care au dorit să completeze chestionarul online, ce se găsește pe pagina de Facebook a Primăriei, este unul anonim și utilizat la elaborarea strategiei de dezvoltare a orașului.