SONDAJ. Fanii primarului de pe Facebook, încântați de Alianța Vestului!

Subiectul săptămânii este cu siguranța Alianța Vestului, parafată sâmbătă de Nicolae Robu, Gheorghe Falcă, Emil Boc și Ilie Bolojan. Ideea celor patru edili PNL a stârnit păreri pro și contra, iar primarul Timișoarei nu a ratat șansa de a face un nou sondaj pe Facebook, unde își întreabă fanii dacă ei consideră că demersul are valențe separatiste.

Astfel, în sondajul numărul 54 postat de primar în acest an, întrebarea este următoarea: „Sâmbătă, 08.12.2018, noi, cei patru Primari inițiatori ai proiectului «Patrulaterala Vestului», Nicolae Robu, Gheorghe Falcă, Ilie Bolojan și Emil Boc, primarii orașelor Timișoara, Arad, Oradea și Cluj-Napoca am semnat, la Timișoara, la sediul Primăriei, documentul temelie al acestei alianțe, care, de astăzi, se va numi Alianța Vestului – în abreviere: AVE -. Între timp, unii, în loc să aprecieze inițiativa noastră, ne acuză de… separatism!!! Dv. ce credeți?”, este întrebare adresată de primar.

Inițiat de mai bine de o zi, până acum, sondajul are o proporție majoritară de voturi la prima opțiune: 97% dintre cei care au votat au ales opțiunea „Este o mișcare foarte bună” și doar 3% pentru „Este o mișcare secesionistă”. Sondajul se va încheia peste patru zile. La semnarea alianței, dar și la conferința săptămânală a Primăriei, Nicolae Robu a punctat că, deocamdată, AVE rămâne o structură închisă. Primarul Reșiței, Nelu Popa, a declarat că își dorește să intre în alianță. La fel a făcut și primarul PSD al Iașului, Mihai Chirica.