Ghetuțe și gecuțe pentru zeci de copii nevoiași, în prag de sărbători!

Campania umanitară „Zâmbește și Dăruiește”, desfășurată în perioada 1 noiembrie – 15 decembrie, de către Parohia Ortodoxă „Adormirea Maicii Domnului” Moldova Nouă, ATOR Banatul de Munte și Episcopia Caransebeșului, și-a atins scopul propus: înlocuirea tradiționalelor dulciuri din ghetuțele Moșului cu haine și încălțăminte pentru copiii nevoiași.

Moș Nicolae nu i-a uitat nici în acest an pe copiii din Moldova Nouă și din împrejurimi. Cu sau fără sanie, Moșul cu darurile a venit la cei mici, reiterându-le acestora, încă o dată, că speranța și credința rămân singurele forțe care alimentează ființa umană să depășească până și cele mai zbuciumate momente din viață. Referitor la vârsta publicului țintă acestei campanii, precum și modul în care aceasta s-a derulat, am aflat de la Ion Nedelcu, preotul Parohiei Ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului” Moldova Nouă: „După cum știți deja, această campanie umanitară i-a vizat pe copiii cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, iar perioada desfășurării ei a fost împărțită în două etape. Prima etapă s-a referit la strângerea fondurilor necesare, având deja o listă lungă de copii care așteptau cu emoție darurile Sfântului Nicolae, iar cea de-a doua etapă se referă la distribuirea încălțămintelor și îmbrăcămintelor achiziționate. Această din urmă etapă a fost plină de emoție, emoție ce se putea citi ușor atât pe fețele copiilor beneficiari, cât și pe chipurile tinerilor implicați în proiect”.

Despre cum au fost împărțite cadourile mult așteptate, părintele Nedelcu detaliază: „Ghetuțele și gecile au fost distribuite în două locații. Prima distribuire a avut loc în biserica ortodoxă cu hramul Sfântul Gheorghe chiar în ziua de prăznuire a Sfântului Nicolae, iar cea de-a doua locație a fost, bineînțeles, în biserica ortodoxă din centrul orașului, acolo unde slujesc ca preot”.

Faptul că Moș Nicolae nu i-a uitat a generat o explozie de sentimente în sufletele micuților: „Pe chipurile copiilor s-a putut observa, în primul rând, o mare bucurie… Își căutau, cuminți, ghetuțele și gecile potrivite vârstei lor. Mi-au povestit ce le pusese Sfântul Nicolae în ghetele de acasă, enumerând, bucuroși, cadourile și dulciurile primite, iar noi i-am asigurat că bătrânul Nicolae, darnic și bun, nu-i va uita niciodată pe copiii care-l iubesc pe Dumnezeu”, a completat părintele.

Totodată, parohul de la Moldova Nouă le-a mulțumit și ajutoarelor bătrânului Moș (oameni cu suflet), fără de care aducerea zâmbetului pe buzele celor mici nu ar fi fost posibilă: „Campania a reușit să mobilizeze cam aceiași oameni de bine care, la toate acțiunile noastre, răspund afirmativ și putem aminti aici pe: bunii noștri credincioși, societățile comerciale din oraș, familia Torma, familia Almăjan și familia Oancea”.