Cel mai important proiect de care beneficiază orașul Bocșa în momentul de față se confruntă cu grave probleme, dar pe care administrația locală speră să le rezolve. Dacă nu cu vorba bună, atunci cu amenzi de zeci de mii de lei.
Pentru Bocșa, proiectul prevede introducerea a aproximativ 48 de kilometri de rețea de canal. „După cum bine știți, periodic, noi la Primărie avem întâlniri cu constructorul, proiectantul, reprezentanții Aquacaraș. Sunt foarte multe probleme pe care parțial am reușit să le rezolvăm. Știți că au fost cetățeni revoltați, pe bună dreptate, că nu se puteau racorda la rețeaua de canalizare. Mare parte din aceste cazuri au fost rezolvate. S-au găsit soluții tehnice, dar vă pot spune că în continuare avem foarte multe probleme vizavi de implementarea acestui proiect, de modul în care se lucrează, de modul în care înțelegem să deranjăm cetățeanul. Știm că sunt șantiere deschise unde trebuie să se lucreze, întrucât termenele sunt foarte strânse, dar asta nu înseamnă că trebuie să mutăm oamenii din oraș să lăsăm Bocșa la dispoziția unui constructor. Asta pe de o parte, pe de altă parte, dacă suntem în întârzieri foarte mari, nu cred că acestea au fost generate sau influențate de Primăria Bocșa. Nu aș vrea ca cei care implementează acest proiect să arunce pisica de la unii la alții. Problema trebuie privită așa cum este, trebuie găsite soluții urgente și discrete, care să nu îi supere pe locuitori (…) Este o investiție pe care o face Consiliul Județean pentru locuitorii celor 8 orașe și atunci trebuie să găsim soluții pentru fiecare problemă în parte. Sper că vom găsi soluții și în problemele pentru care noi am notificat Aquacaraș, constructorul și proiectantul și așteptăm încă soluțiile tehnice pentru că nu ne-am dori să ajungem în situația de a apela la alte autorități”, a avertizat primarul orașului Bocșa, Eugen Cismăneanțu.
Acesta a precizat că deja a amendat constructorul cu 10.000 de lei, o sumă deloc de neglijat, însă nu dorește să își facă un scop din amendarea celor responsabili, dar ideal ar fi ca soluțiile tehnice să fie adecvate, iar lucrările să decurgă în mod civilizat.
„Am avertizat și am amendat firma pentru modul în care a înțeles să implementeze proiectul pe Strada Lugojului și pe Strada Măgura. Această sancțiune este cât se poate de clară și încearcă să tragă un semnal de alarmă atât constructorului, cât și proiectanților și diriginților de șantier că Primăria Boșca nu vrea să trateze superficial proiectul doar pentru că sunt întârzieri în derularea lui. Deci, părerea mea este că trebuie găsite soluții urgent, iar constructorul să suplimenteze efectivele cu care lucrează în oraș. Înțeleg că sunt devieri de la soluția adoptată și autorizată de noi, dar Primăria Bocșa are pretenția, pe bună dreptate, să fie informată cu privire la toate modificările care se aduc la proiect”, a subliniat edilul-șef Cismăneanțu pentru „Express de Banat”.