FOTO. 200 de elevi au luat startul la Crosul Primăverii!

Deși vremea n-a fost tocmai prietenoasă, elevii mai multor școli din zona Dognecea au răspuns invitației lansate de multiplul campion la marș, Doru Ursu, profesor de sport la școala gimnazială din localitate.  

Săptămâna a debutat altfel pentru sute de copii de la școlile din Ocna de Fier, Bocșa, Ramna, Berzovia, Fizeș și, bineînțeles, Dognecea. Acțiunea a început la ora 9.00 cu deschiderea oficială, iar de la 9.30 a debutat evenimentul propriu-zis. Deși inițial Crosul Primăverii ar fi trebuit să se desfășoare pe artera principală a comunei, lucrurile s-au schimbat puțin din cauza numeroaselor autorizații care ar fi trebuit obținute cu mult înainte de derularea acțiunii. Asta însă n-a fost o piedică în calea bunei dispoziții, copiii fiind nerăbdători să dovedească faptul că sunt cei mai buni. Prin urmare, după o reorganizare ad-hoc, acțiunea s-a mutat cu totul pe stadionul din localitate.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157651381864368″]

Concursul s-a derulat pe 8 categorii, separat pentru fete și băieți. Proba de alergare a fost de 150 de metri pentru cei mai mici și de 200 de metri pentru elevii ciclului gimnazial. Toți au dat dovadă de fair-play și au așteptat în mod civilizat să le vină rândul pentru a intra în concurs. Invitați de seamă au fost directorul Clubului Sportiv „Universitatea” Reșița, Octavian Măzăran, dar și antrenorul emerit Iosif Măzăran. N-au lipsit nici reprezentanții CSM Reșița sau ai Direcției Județene de Tineret și Sport. Au fost recompensați primii 6 câștigători de la fiecare categorie. Competitorii au fost tratați ca adevărații campioni. Au urcat pe podium, unde li s-au înmânat diplomele, medaliile, jucăriile de pluș, iar ocupantul locului I de la fiecare categorie a primit și câte o cupă.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157651331512327″]

„Am avut ceva probleme la început, dar am trecut cu bine peste ele. Nimeni nu s-a accidentat, elevii s-au simțit bine, iar cei mai buni au fost răsplătiți. Le mulțumesc tuturor celor care s-au implicat și ne-au sprijinit. Deși crosul s-a încheiat la Dognecea, nu avem prea mult timp la dispoziție pentru că încep pregătirile pentru Crosul Primăverii, ediția a V-a, care se va derula vineri, în comuna Văliug, a spus Doru Ursu, campion balcanic și profesor de sport, organizatorul acțiunii.  Și invitații au rămas impresionați de rezultatele bune pe care le-au obținut elevii și i-au sfătuit să se alăture cluburilor din Reșița.M-aș bucura ca măcar un singur participant al crosului de astăzi să fie campionul României de mâine. Vă felicit pentru implicarea de care ați dat dovadă!, le-a spus antrenorul emerit Iosif Măzăran celor mici.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157651331474297″]

După încheierea festivității de premiere, și organizatorul acțiunii a primit un premiu pentru efortul pe care l-a depus pentru organizarea evenimentului. Răsplata a venit din partea directorului CS „Universitatea” Reșița. „Am apreciat întreaga mobilizare care a avut loc astăzi, la Dognecea, și îl felicit pe domnul profesor pentru munca depusă la clasă”, a spus Octavian Măzăran, după ce i-a înmânat trofeul multiplului campion.

banner 1000 x 100 hd