Soluții pentru câinii vagabonzi din Timișoara: un nou adăpost și sterilizare gratuită

adapost caini

Situația câinilor vagabonzi din Timișoara nu este rezolvată. Deși nu mai sunt atât de numeroși ca în alți ani, patrupedele tot circulă libere în unele zone din oraș. Administrația locală vrea să construiască propriul adăpost și să sterilizeze gratuit unele animale.

Primarul Timișoarei anunță că a găsit un teren în cartierul Freidorf unde se va construi un adăpost. Va fi administrat de autoritățile locale, nu de privați, așa cum se întâmplă în prezent. Se dorește ca adăpostul să aibă aproximativ 600 de locuri.

„Am identificat un teren în zona industrială Freidorf care întrunește condițiile cerute de lege pentru construirea unui adăpost modern. L-am intabulat și urmează pregătirea documentației urbanistice și tehnice. Este un teren generos, unde vrem să ridicăm spații decente pentru câini, chiar cu loc pentru o clinică veterinară. Când va fi gata, nu va mai trebui să externalizăm acest serviciu la firme private”, a transmis Dominic Fritz.

O altă măsură este sterilizarea câinilor care nu sunt de rasă. Costul operațiilor va fi suportat de bugetul local. Cu unele condiții!

„Degeaba facem un adăpost frumos dacă nu atăcăm problema câinilor fără stăpân de la rădăcina. Din această toamnă, subvenționăm de la bugetul local sterilizarea câinilor care nu sunt de rasă, în cazul proprietarilor care câștigă mai puțin decât venitul mediu. Susținem târguri de adopție prin care cât mai mulți căței să își găsească o casă. Împreună cu asociații de protecție a animalelor, lucrăm la un program consistent de prevenire a abandonului”, a mai transmis edilul șef.

Potrivit autorităților locale, în adăpostul Danyflor sunt aproximativ 450 de câini, dar cifrele se modifică mereu. Pentru cei de pe străzi însă, nu pot avansa o cifră exactă pentru că situația este mereu în dinamică. Reprezentanții Primăriei Timișoara spun că apar tot mai mulți câini pe străzi și tot mai mulți sunt de rasă. Ar fi aduși din localitățile limitrofe și abandonați în orașul de pe Bega.

Sursa foto: Asociația Speranța Animalelor 

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/