Dispar garajele, apar locuri de parcare în Timișoara

parcari garaje

Încet, încet, timișorenii au înțeles că nu își pot păstra garajele de pe domeniul public. Așa că multe structuri dispar, iar în locul lor vor apărea parcări, spații verzi sau aliniamente de copaci de talie mare.

Potrivit autorităților locale, timișorenii din zona Clăbucet au început singuri să îșii demoleze garajele de lângă Cimitirul Calea Șagului. Pe lângă spațiu verde amenjat, aici vor apărea aproximativ 80 de locuri de parcare.

„În august, terenul unde se află acestea a fost declarat de interes local, tocmai pentru a investi în el și a-l reda întregii comunități. I-am notificat pe cetățeni imediat, le-am cerut să elibereze spațiul și să-și demoleze garajele. Un lucru îmbucurător este că foarte mulți s-au conformat deja și le mulțumesc pentru asta! Sperăm să se conformeze cu toții, altfel va fi nevoie să intervenim noi cu demolarea și să le imputăm costurile”, a transmis primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

În această zonă au mai fost amenajate 60 de locuri de parcare, în primăvară. Însă este insufficient, luând în considerare densitatea mare de locuitori.

Tot în locul garajelor va apărea o parcare multinivel, dar în zona Gării de Nord. Aici vor putea staționa 150 de mașini, dar și biciclete. Proiectarea a fost scoasă la licitație.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

 

 

 

 

publicitate si promovare online banner maxagro