Condiții greu de închipuit în două restaurante din Timiș. Inspectorii OPC, oripilați de mizeria din bucătării

whatsapp image 2022 09 21 at 18.01.26

Inspectorii pentru protecția consumatorilor au închis, miercuri, un restaurant și o patiserie din localitatea Orțișoara, în urma unui control făcut în bucătării, la sesizarea consumatorilor. Comisarii au găsit mâncare mucegăită, alimente depozitate lângă gunoi, tăvi arse și cuptoare murdare.

Inspectorii OPC au controlat Hanul Potcoava Norocoasă și brutăria-patiseria Noar 2021, în urma unor reclamații primite de la consumatori. Zeci de kilograme de mâncare stricată au fost scoase de la vânzare.

Comisarii au găsit igrasie în spațiile de depozitare a alimentelor, insecte vii și moarte pe mesele de lucru și între alimente, mâncare așezată direct pe pardoseala murdară, mucegai, cuptoare murdare și tăvi arse, dar și vitrine insalubre.

„Pentru neregulile constatate, comisarii timișeni au aplicat următoarele sancțiuni: 2 amenzi contravenționale, în valoare totală de 40.000 de lei; oprirea definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme; oprirea temporară a prestării de servicii, până la remedierea deficiențelor, pentru Brutărie Patiserie Noar 2021; propunere de închidere a unității până la 6 luni pentru Hanul Potcoava Norocoasă.”, se arată în comunicatul transmis de OPC Timiș.

whatsapp image 2022 09 21 at 18.01.26 (1)

banner 1000 x 100 hd