Soluția pentru facturi minime la consumul de curent, într-o comună din Timiș

dudestii vechi

În comuna Dudeștii Vechi vor fi instalate panouri fotovoltaice pentru compensarea consumului propriu de curent electric la toate instituțiile publice, inclusiv pentru iluminatul public. Este ultimul pas pe care autoritățile îl fac pentru atingerea independenței energetice, cu toată energia consumată verde. 

Autoritățile locale din comuna Dudeștii Vechi au depus pe POIM, la începutul lunii decembrie, proiectul „Măsuri pentru sprijinirea investițiilor în capacități de producere energie din surse regenerabile pentru consum propriu la nivelul autorităților publice locale”.

„Este un proiect pe care noi l-am depus pe POIM, pe măsura 11.2, și care finanțează instalarea de panouri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice necesară pentru instituțiile publice. Adică vom produce energie electrică pentru a acoperi consumul propriu, nu și extraproducția, și vom acoperi consumul tuturor instituțiilor noastre publice, primărie, after school, centru medical ș.a, precum și iluminatul public.”, a declarat primarul Bono Cucalan, pentru expressdebanat.ro.

Proiectul are o valoare de 660.000 de euro plus TVA.

Acesta este încă un pas pe care Primăria Dudeștii Vechi îl face pentru tranziția la energia bună. Anul acesta a fost finalizată transformarea clădirii primăriei în una complet eficientă energetic, încurajându-i, practic, și pe cetățeni să investească în proiecte similare.

CITEȘTE ȘI: Toate instituțiile publice din Dudeștii Vechi vor fi încălzite cu apă geotermală. Contractul de aproape 6 milioane de euro, semnat cu Ministerul Fondurilor Europene