Solidaritate în perioada crizei! Un primar din Timiş îşi donează jumătate din indemnizaţie pentru sistemul medical din comună

Flavius Alin Roşu, primarul comunei Şag, a făcut un gest de solidaritate şi de omenie în această perioadă dificilă pentru toate comunităţile, indiferent de numărul de localnici. Edilul a precizat că pe perioada pandemiei îşi va dona jumătate din indemnizaţia de primar pentru a veni în sprijinul sistemului medical din comună.

„Pentru că trăim vremuri grele, iar sistemul medical este în dificultate, începând de astăzi, pe toată perioada pandemiei, în calitatea de om, donez jumătate din indemnizația de primar pentru achiziționarea de materiale şi echipamente medicale necesare medicilor din comuna noastră, cât şi pentru ajutorul persoanelor nevoiașe din comună! E un mic ajutor, dar mai mult e o rugă şi o mulțumire la bunul Dumnezeu pentru sănătatea noastră.”, a declarat Flavius Alin Roşu, primarul comunei Şag.

Edilul face apel la toţi cei care vor să i se alăture în acest demers de a susţine cadrele medicale şi persoanele nevoiaşe din comună. Acțiunea este demarată prin intermediul partenerilor de la GAL Timișul de Centru, prin alăturarea la campania de strângere de fonduri pentru susținerea medicilor din mediul rural.

„Îi rugăm pe cei care fac donații din Șag să specifice în OP că donația este pentru Comuna Sag, astfel fondurile sunt direcționate către nevoile comunității noastre. Donaţiile se fac în contul Asociației GAL Timișul de Centru deschis la Banca Transilvania RO11 BTRL RONC RT02 4791 7103.”, arată Flavius Alin Roşu.

Un alt demers inedit în comuna Şag este acela de a monta cutii în care se află declaraţia pe propria răspundere. În acest fel, administraţia comunei doreşte să vină în sprijinul celor care nu beneficiază de tehnologie şi nu îşi pot printa declaraţiile.

„Primaria Şag vine în sprijinul locuitorilor comunei, montând cutii pe raza localității în care se află declaraţia pe propria răspundere, deoarece unele persoane nu au posibilitatea să-şi printeze declaraţiile acasă! Au fost montate 7 astfel de cutii, urmând să se mai monteze 13.”, a mai transmis primarul.

Sursa foto: Renașterea Bănăţeană