Ajunge! Românii nu sunt niște copii mici care trebuie feriți de adevăr!

Dominic Fritz, candidatul USR la Primăria Timişoarei, crtică dur, printr-o postare pe Facebook, decizia autorităţilor de a nu mai comunica cifrele îmbolnăvirilor de coronavirus defalcate pe judeţe.

Deşi în luarea acestei decizii s-a pornit de la considerentul de a nu crea panică, Fritz consideră că lipsa de informare poate avea urmări şi mai nefericite în rândul populaţiei.

„Ajunge! Românii nu sunt niște copii mici care trebuie feriți de adevăr! De o săptămână, Guvernul nu mai comunică cifrele îmbolnăvirilor defalcate pe județe. Deci noi trebuie să ghicim unde se împrăștie virusul cel mai rapid. Înțeleg că decizia a fost luată pentru a nu crea panică, dar efectul mușamalizării e fix invers: zvonurile zboară. Lumea își pierde încrederea în autorități. Iar pentru că singurele cifre cu date geografice sunt decesele, am ajuns în situația cinică să numărăm morții ca să estimăm cifrele oamenilor infectați în județul nostru!”, explică Dominic Fritz.

Acesta continuă şi indică Timişul ca o zonă afectată de acest virus şi dă exemplul altor ţări, unde se pune accent pe informarea corectă a populaţiei.

„După decese, avem două zone deosebit de afectate: Suceava/Neamț: 13, Arad/Timiș: 9. Ajunge! Vrem cifrele defalcate măcar pe județ! Se poate și în alte țări (vedeți hărțile oficiale interactive din Germania, Austria…), de ce nu se poate și în România?”, se întreabă candidatul USR la Primăria Timişoarei.