Mitropolia Banatului donează aparatură de 30.000 de euro pentru Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara

Mitropolia Banatului se implică în viaţa societăţii pe perioadă de criză prin diferite acţiuni caritabile. Aparatură medicală în valoare de zeci de mii de euro a fost comandată de Mitropolie pentru a sprijini secţia de ATI a Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.

Nu mai puţin de 30.000 de euro a investit Mitropolia Banatului în aparatură pentru secţia ATI a Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara, aflat în primă linie în lupta contra temutului virus.

„În urma consultărilor dintre Întâistătătorul Mitropoliei Banatului, și dr. Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecțioase din Timișoara, Înaltpreasfințitul Părinte Ioan a semnat vineri, 27 martie, contractul de achiziție a 4 echipamente medicale de monitorizare pacienți, în valoare de 30.416 Euro, necesare pentru detectarea și afișarea imediată a informațiilor de diagnostic în cazurile de Coronavirus. Echipamentele medicale, compuse din: Stație Diagnostic DS20 – Versiune Massimo ce include următorii parametri: ECG (12 leads), Respirație, Masimo Pulse Oxyimetry SpO2, Presiune arterială non-invazivă (NIBP)], troliu suport stație de diagnostic și termometru de arteră temporală, vor fi donate Secției ATI din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie «Dr. Victor Babeș» din Timișoara.”, arată reprezentanţii Mitropoliei Banatului.

Mitropolia nu se află la prima acţiune de acest fel. Tot pentru a veni în ajutorul persoanelor afectate de COVID-19 și a pacienților cu probleme respiratorii, Arhiepiscopia Timișoarei a donat două concentratoare de oxigen Spitalului C.F.R. din Timișoara, dispozitive necesare pentru filtrarea aerului și pentru hidratarea îmbunătățită a mucoasei nazale.

Pe lângă aparatura medicală, Arhiepiscopia Timișoarei, încă de la începutul lunii martie, a încheiat un protocol de colaborare cu DSP Timiș, cu privire la prepararea de hrană caldă și transport umanitar de produse de igienă și alimente pentru familiile aflate în izolare din județ.

Totodată, Arhiepiscopia a sprijinit pacienţii cu boli psihice de la Gătaia şi Jebel, prin donarea de produse alimentare.