UPDATE. Șoferul oprit cu focuri de armă are și un mandat european de arestare despre care spune că nu știa nimic!

ferrari rosu

Se complică povestea în cazul incidentului de seara trecută din Bocșa. Șoferul care a acroșat un polițist în timp ce acesta a încercat să îl legitimeze a fost reținut pentru 24 de ore. În plus, oamenii legii au descoperit că are un mandat de arestare emis de autoritățile din Austria, despre care bărbatul spune că nu știa nimic.

Bărbatul de 42 de ani, care s-a aflat ieri la volanul bolidului de lux oprit cu focuri de armă în Bocșa, a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin, pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj.

Acesta va fi prezentat astăzi Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timișoara, prin sistem videoconferință, pentru dispunerea arestării provizorii în vederea extrădării, având în vedere că pe numele bărbatului este emis un mandat european de arestare, de către autoritățile austriece, pentru săvârșirea de infracțiuni contra patrimoniului. Ulterior, va fi prezentat Curții de Apel Timișoara, iar apoi – extrădat, asta dacă instanța va admite acest mandat.

Ciudat este că bărbatul susține că nu știe nimic despre neregulile pe care i le impută autoritățile din Austria.

„Rămân surprins că autoritățile din România au constatat că există un mandat internațional de arestare preventivă emis de autoritățile austriece doar în momentul în care acesta ar mai fi săvârșit o infracțiune pe teritoriul României. Am discutat aseară cu clientul meu, el nu știa nimic de un astfel de mandat. A rămas foarte surprins de acest aspect. Să nu uităm că procedurile cu un mandat internațional sunt greoaie, sunt multe acte de făcut, iar eu voi fi curios cum va putea Parchetul să facă aceste acte în doar câteva ore.”, a declarat avocatul șoferului, Cosmin Bolosin, pentru Express de Banat.

În ceea ce îl privește pe agentul de 28 de ani acroșat ieri cu mașina la Bocșa, acesta a suferit răni ușoare, așa că nu a rămas internat în spital.

CITEȘTE ȘI: FOTO/VIDEO. Mașină de lux, oprită cu focuri de armă în plin trafic pe o stradă din Bocșa!

UPDATE, ora 13.00

Reșițeanul de 42 de ani a fost plasat sub control judiciar în dosarul privind comiterea infracțiunii de ultraj.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/