Emoții pentru peste 600 de absolvenți din Caraș-Severin! Începe sesiunea de toamnă a Bacalaureatului

bacalaureat,examen

Absolvenții de liceu care nu au promovat examenul de maturitate în prima sesiune din acest an sau în anii anteriori au o nouă șansă. În Caraș-Severin s-au înscris 639 de candidați la una sau mai multe probe, în funcție de nevoia de promovare a fiecăruia.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin, profesorul Ion Chiosa, a precizat că „au fost desemnate trei centre unde se vor putea susține probele acestui examen: Colegiul Național «Diaconovici Tietz», Liceul Teoretic «Traian Vuia» ambele din Reșița și Liceul Tehnologic «Dacia» din Caransebeș”.

Astăzi, are loc prima probă a examenului de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, la disciplina Limba și literatura română, urmată de proba obligatorie a profilului, mâine, 17 august, iar proba la alegere în funcție de profil și specializări – în 18 august.

leader board 728 x 90 px

Nici de această dată probele de competențe lingvistice și digitale nu se mai susțin, ci sunt echivalate. Măsura a fost impusă ca urmare a restricțiilor sanitare.

Rezultatele examenului național de Bacalaureat, sesiunea de toamnă, vor fi afișate în ziua de 31 august, până la ora 12.00.